Midtøsten og Nord-Afrika

En stor andel av verdens flyktninger og internt fordrevne lever i Midtøsten og Nord-Afrika. Flere land opplever vedvarende konflikt og urolighet, og de humanitære behovene er store.

Mangler helsetilbud og vann 

Helsetilbudet i mange av landene i regionen er svekket eller fraværende. I land som Syria, Irak, Libya og Jemen er vanninfrastruktur som vannpumpestasjoner og generatorer for å drifte disse ofte ødelagt på grunn av krig.  Sivile rammes av pågående kamphandlinger i Syria, Jemen og Libya, og barn er spesielt utsatt. Mange er avhengig av humanitær hjelp for å overleve.  Norges Røde Kors’ hovedfokus i Midtøsten og Nord-Afrika er derfor helse og vann.

Land vi jobber i

Irak er preget av tiår med konflikt og ustabilitet. Millioner av mennesker flyktet da den islamske stat tok kontroll over store landområder. Mange er fortsatt fordrevet fra sine hjemsteder.
Libanons befolkning har økt med nesten 30 prosent de siste fire årene. 1,5 millioner flyktninger fra Syria har skapt et stort press på helse, utdanning og jobber.
400 000 barn i Jemen er akutt underernært og hvert 10. minutt dør et barn. Hver dag kjemper barn for å overleve i en av verdens verste konflikter.
Etter 9 år med krig i Syria er store deler av landet lagt i grus, og behovet for hjelp er omfattende. Folk mangler mat, vann og medisinsk hjelp.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler