1600x640-web-bleed-for-the-throne

HBO Nordic og Røde Kors inviterer Game of Thrones-fansen til å Blø For Tronen

Under to prosent av Norges befolkning gir blod – nå er målet å snu trenden med hjelp fra landets mest engasjerte seere.

HBO Nordic i samarbeid med Røde Kors lanserer i dag det lokale initiativet «Blø For Tronen», en del av den globale kampanjen «For The Throne».

I løpet av syv sesonger har karakterene i Game of Thrones vært villige til å ofre alt i kampen om jerntronen. Finalesesongen nærmer seg med stormskritt, og i den anledning stiller HBO Nordic et spørsmål til fansen: «hva ville du gjort for tronen?»

Vi trenger 30.000 blodgivere

Blod er ferskvare og kan ikke lages – det må gis! Vi er mer enn 5,3 millioner mennesker i Norge, men under 2 prosent av befolkningen er blodgivere.

Norge trenger minst 30.000 nye blodgivere dersom blodberedskapen skal sikres, derfor ønsker HBO Nordic å engasjere flere nordmenn til å registrere seg som potensielle donorer.

Vi inviterer herved alle Game of Thrones-seere til å bevise at de er hengivne blodfans ved å registrere seg som blodgivere, en gest som er verdig en av verdens største serier. Game of Thrones’ kulturelle påvirkningskraft er unektelig, og med «Blø For Tronen» er målet å benytte denne påvirkningskraften til å øke antallet blodgivere i den virkelige verden.

- I opptakten til finalesesongen av Game of Thrones ønsker vi å engasjere en hær av hengivne fans for å kunne bidra til en positiv endring og øke antallet blodgivere, sier Isabell Goren, presseansvarlig i HBO Nordic.

- Ved å alliere oss med Røde Kors, håper vi å dra nytte av motet og kampånden til blodfans som er villige til å gå så langt som å blø for tronen.

- Du kan bidra til å redde liv

- Blodgivere bidrar til at livsviktig behandling kan gis til mennesker med alvorlig sykdom og skade. Blodgiverkorpset er ikke statisk og hvert år faller nesten 20 000 blodgivere fra. Disse må erstattes, samtidig som vi må rekruttere flere for å styrke blodberedskapen, sier Elizabeth Salas Andreassen i Røde Kors Blodprogram.

- Uansett hvem du heier på i kampen om jerntronen, kan du som blodgiver bidra til å redde liv.

Fans som er villige til å blø for tronen kan gå inn på GiBlod.no for å registrere seg som potensielle blodgivere.

Donorkampanjen «Bleed For The Throne» avholdes i 12 forskjellige land, og i Norge inviterer vi registrerte og potensielle blodgivere til et blodgiverarrangement hos Røde Kors 22. mars.

Følg kampanjen og delta på Facebook-arrangementet her, eller klikk her for å lese mer om hvordan du kan bli blodgiver.

Game of Thrones sesong 8 har premiere på HBO Nordic mandag 15. april, 2019.