Eldre mann med briller holder frem et rødt garnhjerte med tråder som går ut til en person på venstre side og to personer på høyre side
Allerede blodgiver? Sjekk om du kan gi blod i dag!

Spørsmål 1

Føler du deg frisk og opplagt i dag?

Blodgivning er et overskuddsprosjekt. Vennligst utsett timen din til du føler deg frisk og opplagt. Ved sykdom gjelder en 14-dagers karantene etter symptomfrihet.

Spørsmål 2

Har du åpne sår, rifter, gnagsår eller munnsår?

Dessverre! Man kan ikke ha åpne sår når man skal gi blod grunnet risiko for infeksjoner. Vennligst kontakt blodbanken din for å utsette timen.

Spørsmål 3

Har du de siste 2 uker vært syk eller blitt behandlet for sykdom?

Dessverre! Man må ha vært frisk i minimum 14 dager før man kan gi blod. Vennligst kontakt blodbanken din for å utsette timen.

Spørsmål 4

Har du siden forrige blodgivning vært utenfor Norden?

Det kan hende at du ikke kan gi blod i dag. Vennligst sjekk med blodbanken din for å unngå bomtur.

Spørsmål 5

Har du de siste 6 måneder hatt ny seksualpartner eller tilfeldig seksuell kontakt?

Dessverre! Ved ny seksualpartner skal det gå 6 måneder før man kan gi blod. Vennligst kontakt blodbanken din for å utsette timen.

Spørsmål 6

Har du de siste 2 uker vært i en risikosituasjon for smitte med det nye koronaviruset?

Infeksjonssykdommer gir tidsbegrenset utelukkelse fra blodgivning. Vennligst sjekk med blodbanken din for å unngå bomtur.

Resultat

Hurra! Du oppfyller minstekravene for å kunne gi blod i dag. Ved hvert oppmøte på blodbanken, gjennomføres et intervju der formålet er å vurdere blodgiverens egnethet utover minstekravene.

Resultat

Blodbankens høyeste prioritet er å beskytte blodgiveren og mottakeren fra enhver negativ effekt av blodgivning. Kontakt blodbanken dersom du er i tvil om du kan gi blod eller møte opp til neste timeavtale.

  Ditt plasma kan redde liv

  Se filmen

  Hvordan bli blodgiver?

  Meld deg


  Blodbank


  Blodgiving


  Hvile


  En god følelse


  Meld deg
  Liten-blodceller

  Info om karantener

  Mange lurer på om de kan gi blod etter utenlandsreiser, sykdom, tatovert seg eller fått ny kjæreste. Alle blodgivere vurderes individuelt av blodbanken.

  Hvem kan ikke gi blod?
  iStock_000040190762_Full

  Ditt blod redder liv

  Takket være blodgivere kan tusenvis av nordmenn hvert år overleve sykdommer som kreft, kompliserte fødsler, store ulykker og brannskader. Her er noen av de fantastiske historiene som ville vært umulig uten blod fra medmennesker.

  Historier om blodgivning

  Hvem kan jeg gi blod til?

  kan gis til:

  Masse annen info

  Finner du ikke det du leter etter? På denne siden finner du spørsmål og svar, blodtyper, hvem trenger blodet ditt og mye mer som vi ikke får plass til på forsiden.
  Mer om blodgivning
  Spørsmålstegn2

  Hvordan brukes blodet?

  I moderne medisin brukes blodet som du donerer på en effektiv måte. Blodet består av ulike komponenter og disse kan brukes sammen eller hver for seg til behandling av ulike sykdommer og tilstander.
  Hvordan brukes blodet
  Mor med to døtre leker utendørs2small

  Aktuelle saker

  Her finner du artikler, kampanjer og nyhetssaker knyttet til blodgivning.
  Gå til nyheter
  DinoTomic_håndtegnerpulsgraf4

   

                                  Sjekk om du kan gi blod

  Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler