Hender i været for blodgivning med rød bakgrunn

Takk for livet, blodgiver!

Blodgivere gjør en uvurderlig innsats for at menneskeliv ikke skal gå tapt. På Verdens Blodgiverdag 14. juni sier vi hjertelig tusen takk!

Verdens blodgiverdag

Den 14. juni er den internasjonale blodgiverdagen. Røde Kors ønsker å nå flest mulig blodgivere med en hjertelig tusen takk for den uvurderlige innsatsen de gjør. Spesielt i pandemiåret 2020 og så langt i 2021, har blodgivere vist stor lojalitet og solidaritet slik at det ikke har vært mangel på blod i Norge.

Les historien til Pål og Brit Jane som begge har trengt blod og benmarg for å overleve alvorlig kreftsykdom

Rødt hjerte med tekst

Blod må gis

Blod kan fremdeles ikke fremstilles kunstig, men må gis og har begrenset holdbarhet. Derfor trenger blodbankene nye forsyninger hele tiden. Mange livsviktige medisiner og behandlinger som vi tar for gitt i dag, finnes takket være mennesker som frivillig setter av tid og bokstavelig talt gir av seg selv. 

Visste du at nesten halvparten av blodet som brukes i Norge, går til kreftpasienter?

Bilde av tekstboks med info om hvem som trenger blod

 

Takkekampanje fra Røde Kors

Røde Kors er den eneste aktøren som arbeider målrettet og kontinuerlig med rekruttering av blodgivere til alle blodbankene i landet. I anledning Verdens blodgiverdag, kjører vi en takkekampanje i perioden 10.-15. juni. Kampanjen består av en film og annonser i sosiale medier. Den 14. juni har vi også et eget Verdens blodgiverdag-filter på SnapChat. 

Se takkefilmen på GiBlod.no fra 10. juni

Blodgivere bidrar til å redde liv - hver eneste dag. Takk for at du hjelper oss å formidle dette viktige budskapet. Sammen kan vi redde flere liv!

Gratulerer med blodgiverdagen!

Bli blodgiver