Hjelpekorpsere i uniform med pasient. Vis bildetekst
To deltakere med en pasient under et tidligere NM for hjelpekorps.

Planleggingen av NM er i full gang

Tradisjonen tro blir det NM for hjelpekorps i år også. Vest-Agder Røde Kors har påtatt seg rollen som vertskap, og konkurransen vil foregå i Kristiansand 6.-8. september.

Tekst: Knut Kjørkleiv

- Det blir tradisjonelle rammer rundt selve arrangementet, med orientering fredag og ringløype lørdag. Det hele avsluttes med en sosial og hyggelig middag lørdag kveld, og her kunngjøres vinneren av NM 2019, sier leder av hovedkomiteen for NM, Heidi Sørensen.

Nye utfordringer

Å arrangere NM er et omfattende arbeid, det er mye som skal koordineres og planlegges for å få til et vellykket arrangement. Hovedkomiteen og staben har allerede vært i gang i flere måneder, og har fremdriftsplanen klar.

Konkurransens form er gjenkjennbar fra år til år, siden den arrangeres etter regler fastsatt av landsrådet. Variasjonen består i terreng og vanskelighetsgrad på orienteringsløpet, samt ringløypas innhold som er det som gir lagene nye utfordringer fra år til år.

Fagkunnskap og kreativitet

Å planlegge en ringløype krever både fagkunnskap og kreativitet. Alfred-Georg Klausen er ansvarlig for ringløypa, og har kanskje den mest kompliserte jobben i teamet som nå jobber med NM. Han forteller at første fase av planleggingen er ferdig, og at dette arbeidet nå kvalitetssikres av ressursgruppene førstehjelp og ettersøkning.

- Vi håper at vi har laget en ringløype som gir utfordringer for alle, uansett nivå. Nivået i NM er høyt, og det skal det jo også være. Vi har heldigvis noen overraskelser klare, som vil bidra til å skille de aller beste fra de beste.

Praktisk informasjon

Base for NM vil være på Lovisenlund skole, nært sentrum av Kristiansand. Her blir det overnatting for deltakende lag, og også for supportere. Det er allerede åpnet for forhåndspåmelding av lag. Her finnes også praktisk informasjon om arrangementet.

I løpet av kort tid vil det også åpnes for påmelding av supportere. Vi håper også at hjelpekorpsere fra hele landet er villige til å ta i et tak for NM, og melde seg som frivillige.

Oppfordringen er herved gitt, og informasjon finnes på nettsiden. NM-komiteen gleder seg til høsten, og håper å se så mange hjelpekorpsere som mulig i Kristiansand 6.-8. september.

Logo_SoMe