Tilbudene

Røde Kors har er bredt spekter av aktiviteter og tilbud i Norge. Aktivitetene finner du først og fremst i din lokalforening nær deg.

Finn aktiviteter i ditt nærmiljø

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  I Røde Kors finner du en rekke aktiviteter og tilbud. Du finner blant annet Hjelpekorps, flyktningguide og besøksvenn.

  Røde Kors har også mange aktiviteter for barn og unge som leksehjelp, Fellesverkene, førstehjelp og samtaletilbud. De aller fleste aktiviteter og tilbud finner du gjerne i lokalforeningen i den kommunen du bor i.

  I listen under finner du noen av våre tilbud og aktiviteter. Tilbudene kan variere mellom de forskjellige lokalforeninger, men du kan fint delta på en aktivitet i din nabokommune om det passer bedre for deg.

  Noen av våre tilbud:

  Røde Kors Hjelpekorps tilbyr sanitetsvakter ved arrangementer, og tilbyr ofte førstehjelpskurs i sine lokalsamfunn.
  Stopper hjertet ditt, teller hvert sekund. Hvis du faller om og slutter å puste, er sjansen for at du overlever større dersom de rundt deg kan hjerte- lungeredning.
  Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Røde Kors Besøksvenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre.
  Til deg som er barn og ungdom. Kors på halsen er et gratis og anonymt samtaletilbud der barn og unge kan snakke om det de har på hjertet.
  Røde Kors leksehjelp er et gratis tilbud til elever som ønsker eller trenger hjelp til skolearbeid etter skoletid. De frivillige leksehjelperne er høyt kvalifisterte personer innen de forskjellige fag
  Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.
  Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene.
  Norsktrening er et lavterskeltilbud der flyktninger og innvandrere trener på norsk språk i en uformell sammenheng.
  Gjennom ordningen med vitnestøtte får vitner i rettssaker medmenneskelig støtte, veiledning og praktisk hjelp.
  I Barnas Røde Kors (BARK) fremmer vi moro, mangfold og mestring ute i det fri.
  Røde Kors Ungdom er talsperson for unge i sårbare livssituasjoner og arbeider for økt forståelse, medmenneskelighet og toleranse.
  Røde Kors arbeider for å gjenopprette kontakten mellom mennesker som har mistet hverandre som følge av krig, konflikt, katastrofe eller migrasjon.
  Røde Kors har mange aktiviteter for mennesker som ønsker fellesskap og mulighet til å bygge sosiale nettverk. Disse aktivitetene kaller vi nettverksaktiviteter.
  Nattevandrere er frivillige voksenpersoner som er til stede på steder der ungdom ferdes. Med bevisste, edru voksne skapes et tryggere gatebilde.
  I Røde Kors Gatemegling får ungdom redskaper til å løse konflikter på en konstruktiv måte uten bruk av vold.
  Frivillige i Røde Kors har fortrolige samtaler med innsatte. Den innsatte får noen å dele tankene sine med, en nøytral samtalepartner som ikke dømmer.

  Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler