To deltakere fra Røde Kors smiler og ler. Vis bildetekst
Det var god stemning blant deltakerne på årets nasjonale ASOR-kurs. (Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)

Aksjonsledelse søk og redning på Merket 2022

Se bildene fra årets ASOR-kurs på Merket i Valdres.

Viktigere enn noen gang er samholdet mellom offentlige, frivillige og private aktører i redningstjenesten. Når vi trener og kurses sammen blir samarbeidet mellom aktørene bedre og vi forbereder oss på det som snart vil komme: et felles aksjonsstøtteverktøy for Redningstjenesten. 

220916_asor_merket_108-2
Andreas Ingsøy fra Hovedredningssentralen sammen med mannskapet fra 330 skvadron på redningshelikopteret SeaKing. (Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)
220916_asor_merket_174-2
Mannskapet på redningshelikopteret SeaKing var med på en av øvelsene på kurset og deltakerne fikk en omvisning i helikopteret. (Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)

Årets nasjonale kurs i aksjonsledelse søk og redning (ASOR) brakte sammen deltakere fra Speidernes beredskapsgruppe, Hovedredningssentralen, Sivilforsvaret og sist, men ikke minst, Røde Kors. Den 14.-18. september fikk 17 deltakere bryne seg på klasseromsundervisning, planspill og en rekke ulike søksoppdrag på Merket i Valdres. 

220917_asor_merket_561
(Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)

Redningstjenesten er et samvirke som krever god kunnskap om de ulike aktørenes arbeidsmetodikk og et felles språk. Det at andre aktører deltar på ASOR bidrar til at vi skaper gode relasjoner oss imellom.  

220916_asor_merket_133-2
Deltakerne rullerte på å være aksjonsledere. (Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)
220916_asor_merket_255-2
(Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)

Det er veldig gledelig at våre samarbeidspartnere velger å sende sine ledere på våre kurs. Det beriker diskusjonene og gir både våre og deres deltakere dypere innsikt i hva samvirket er, og hvilke kapasiteter Røde Kors Hjelpekorps bidrar med i redningstjenesten, sier Kenneth Gulbrandsøy, Nestleder i landsråd hjelpekorps.  

220917_asor_merket_602
(Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)

Ole Martin Bjelland fra Speidernes beredskapsgruppe er godt fornøyd med kurset.  

220916_asor_merket_039-2
Ole Martin Bjelland fra Speidernes beredskapsgruppe er godt fornøyd med kurset. (Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)

– Jeg har fått veldig god innsikt i hvordan Røde Kors jobber, og det er kjekt for meg som kommer utenfra. Det har vært et kjekt kurs. Veldig lærerikt og faglig sterkt, sier Ole Martin Bjelland. 

220916_asor_merket_241-2
(Foto: Elise Honningdalsnes / Røde Kors)