Fem hjelpekorpsene leter etter en savnet 7-åring i ulendt terreng. Vis bildetekst
En krevende leteaksjon i Lindesnes. Foto: Agder Røde Kors Hjelpekorps.

Alarmen gikk på kurshelg i Agder Røde Kors

I midten av oktober hadde Agder Røde Kors sin årlige kurshelg for frivilligheten i Kristiansand. Rundt 300 var samla til kursing, øvelse og felleskap. Søndag ettermiddag gikk alarmen.

Røde Kors er en beredskapsorganisasjon hvor alle frivillige og ansatte gjennomgår kurs i førstehjelp og psykosial førstehjelp. Dette gjøres for å være klare når større hendelser skjer. Akkurat denne helga i oktober fikk hjelpekorpserne blant annet ferdighetstrening i førstehjelp, kjøretøy, utstyr og glattkjøring.

Rask respons

Mot slutten av kurshelga gikk alarmen - politiet ønsket bistand i en aksjon. For Hjelpekorpset skulle dette bli en av de største leteaksjonene vi har hatt. En gutt på syv år var kommet bort fra sin familie i heia på Vigeland i Lindesnes. Veien var kort fra Kristiansand og 40 hjelpekorpsere dro umiddelbart av gårde. Det første døgnet var totalt 65 hjelpekorpsere i aksjon.

Krevende leteforhold

Agder Røde Kors Hjelpekorps fikk også hjelp fra Rogaland Røde Kors og vi samarbeida blant annet med hundeekvipasjer fra Norske redningshunder. I tillegg var Heimevernet, Sivilforsvaret og Norsk folkehjelp aktive i aksjonen.

Leteområdene var ekstremt krevende med kupert terreng, myr og skrenter. Dette var spesielt utfordrende på nattestid. Mannskapene var utholdende til tross for dette og gjorde en grundig innsats i samarbeid med politiet.

Mannskap fra Hjelpekorpset i Røde Kors leter etter en savnet gutt under krevende forhold.
Det første døgnet var totalt 65 hjelpekorpsere i aksjon. Foto: Synnøve Aksnes.

Sterkt engasjement lokalt

Ønsket og håpet om å finne gutten i live var sterkt. Frivillige fra både lokalbefolkningen og andre deler av landet meldte seg i hopetall. Det er umulig å ikke bli rørt av alt engasjementet. 

Da syvåringen ble funnet omkommet tirsdagen kom tomheten og reaksjonene. Det var en tøff beskjed å få først og fremst for de pårørende, men også for alle frivillige som hadde vært involvert i leteaksjonen. Vi skulle alle så gjerne funnet han i live.