Portrettbilde av en smilende kvinne i rød jakke langs en skogsti Vis bildetekst
Etter ni år i Landsråd Hjelpekorps gir Kjersti Løvik stafettpinnen videre. Aleksander Båtnes/Røde Kors

Takkes av etter ni år i Landsrådet

Kjersti Løvik gir seg som leder for Landsråd Hjelpekorps, men brenner fortsatt sterkt for frivilligheten i Røde Kors. Trønderen roses for innsatsen.

Etter landsmøtet i oktober har Røde Kors Hjelpekorps et nytt landsråd, og Kjersti Løvik overlater stafettpinnen til andre.

– Man skal gi seg mens man fortsatt er motivert, og motivert det er jeg fremdeles. Jeg er ikke ferdig som frivillig i Hjelpekorpset.

Kjersti Løvik, avtroppende landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps.

Kjersti har ifølge mange av dem hun har samarbeidet tett med, betydd mye for hele organisasjonen. Den avtroppende landsrådslederen beskrives som uredd, omsorgsfull og strategisk.

Røde Kors frivillig filmes og intervjues i mørket, foran snø.
Kjersti Løvik blir intervjuet av NRK Trøndelag om sikkerhet i fjellet i etterkant av snøskred. Frivillige fra Stjørdal Røde Kors Hjelpekorps illustrerer hvordan kameratredning kan foregå. Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors

– Kjersti har fremmet Hjelpekorpset som en profesjonell aktør gjennom en enorm innsats i media som faglig rådgiver for storsamfunnet. Hun har hatt et tydelig søkelys på forebygging og informasjon, Kenneth Gulbrandsøy, nestleder i Landsråd Hjelpekorps. 

– Jeg kjenner Kjersti som en modig, tydelig og åpen leder, som har sett de rundt seg med intuitivt og empatisk lederskap.

Kenneth Gulbrandsøy, nestleder i Landsråd Hjelpekorps.

Første kvinne i rollen

Løvik ble i 2017 den første valgte kvinnelige lederen av landsrådet. Da hadde hun vært medlem i landsrådet i tre år. I sin rolle har hun, i tillegg til det faglige, vært opptatt av likestilling og god organisasjonskultur.

To kvinner - en Røde Kors-frivillig og en statsråd, prater sammen foran en beredsskapsambulanse.
Kjersti Løvik møtte Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i forbindelse med en demonstrasjon av livredning ved drukning i Ormsund i Oslo. Foto: Roar Dalmo Moltubak/Røde Kors

Ordet rollemodell går igjen blant de Hjelpekorpsbladet har snakket med. Denne våren fikk Kjersti Røde Kors sin fortjenestemedalje, og hun har også blitt hedret av Røde Kors internasjonalt sammen med 99 andre kvinnelige betydningsfulle ledere.

– Kjersti har satt holdningsfremmende arbeid tydelig på agendaen. Kultur og ledelse er i fokus. Hun har adressert ukulturer og har delt personlige erfaringer, som netthets mot henne selv og andre. Det at hun som leder er åpen og ærlig om denne type erfaringer står det stor respekt av.

Oda Maria Fagerland, leder for ressursgruppe vann i Røde Kors Hjelpekorps.

– Ved å gjøre det har hun lagt trykk på at det ikke er i orden og at vi må snakke om det. Hun har satt retningen for hvilke holdninger vi ønsker å ha i hjelpekorpset og vektlagt at det er et kollektivt ansvar å dra hverandre i riktig retning, sier Fagerland.

To uniformerte Røde Kors-frivillige med munnbind.
Under pandemien bidro frivillige i koronatestingen ved Trondheim Lufthavn Værnes. Sammen med Nils Kenneth Fordel fra Stjørdal Røde Kors var Kjersti Løvik på plass for å ta imot og testet reisende fra København. Foto: Aleksander Båtnes/Røde Kors

Fortsetter engasjementet lokalt

Vervet som landsrådsleder har Kjersti utøvd samtidig som hun har stått i sin «vanlige jobb» som leder for skolefritidsordningen (SFO) ved Vikhammer skole i Malvik. Nå fortsetter det frivillige engasjementet i Hjelpekorpset i Stjørdal.

– Følelsen av å være i et søkelag midt på natten når du vet at det er noen der ute som trenger hjelp, for så å få beskjed om at vedkommende er funnet i live og har det bra... det går ikke an å få noen bedre følelse enn det. Det er disse hverdagsopplevelsene som motiverer aller mest.

Kjersti Løvik, avtroppende landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps.