Trandum.jpg

Julefesten på Trandum ble en topp kveld!

Tirsdag 12.desember gikk 22 frivillige inn på Trandum Utlendingsinternat for å lage til en koselig julefest for rundt 100 internerte personer.

Dette har nå blitt en årlig tradisjon etter at Røde Kors startet opp med det i 2016. De frivillige gikk inn på avdelingene, pyntet, satte på julemusikk og samlet alle rundt bordet. Med seg hadde de mat fra Midtøsten, laget av kokker fra Syria, og hjemmebakte kaker fra besøkstjenesten i Eidsvoll og Hurdal. Det ble en meget hyggelig stemning hvor mange satt lenge og forsynte seg, både internerte og frivillige. Det var rørende å se gleden mange kjente på over å få servert kjent mat. I løpet av kvelden hadde vi både pakkeleken og en quiz, og det ble et stort engasjement. Festen ble avsluttet med at vi serverte hjemmebakte kaker, laget av besøkstjenesten i Eidsvoll og Hurdal - og det ble en jubel. Duften av hjemmebakst fylte rommet og skapte en meget koselig atmosfære. Alle fikk forsynt seg rikelig på grunn av den store mengden kaker. Mange tok dessuten med seg kaker inn på cella, som de kunne spise etter at vi hadde reist. De frivillige er samlet enige om at julefesten atter i år var en stor opplevelse!

De frivillige på Trandum ønsker å sende en varm takk til alle lokalforeninger som bidro med gaver, slik at denne julefesten kunne gjennomføres. De ønsker dessuten å takke kokk Mohammed Shadi og hjelpere for fantastisk god mat, og ikke minst alle de vakre frivillige i besøkstjenesten ved Eidsvoll og Hurdal som bakte 10 ulike sorter kaker til 150 personer denne kvelden! Sammen spredte vi godhet og omsorg for noen av de mest sårbare i vårt distrikt. Tusen takk!

Med ønske om en gledelig jul og et godt nyttår!