Blide frivillige og beboere Vis bildetekst
Solveig Gustavsen (bak f.v.) og Nathaly Galvez (i rødt) trives godt i Trillekorpset. Foto: Javier Berrocal 

Frivillige organiserer aktiviteter på Aurskog sykehjem

Aurskog-Høland Røde Kors og sykehjemmet samarbeider om å skape mer trivsel og aktivitet for beboerne.

Engasjerte frivillige organiserer aktiviteter en gang i uken på Aurskog sykehjem. På sommeren arrangeres “Trillekorpset” og på vinterstid tilbys Røde Kors kafé.  

 «Trillekorpset» startet i 2014 og består av 12 frivillige. Disse triller beboende rundt om i nærmiljøet i perioden fra mai til august. Deltakerne i aktiviteten rulleres mellom avdelingene, slik at alle får anledning til å komme seg ut. Ofte går turen innom sentrum og Aur Prestegård. Stemningen er god og ikke sjeldent nytes en is. Av og til baker frivillige boller og tar med kaffe.  

– Det er så fint å sitte under linden i Aur Prestegård når været tillater det, sier aktivitetsleder Nathaly Galvez.  

Når gruppen går til sentrum hender det ofte at de treffer kjente. Da stopper de og prater om gamledager, livene deres og livene til felles kjente. Slik småprat kan være høydepunktet for turen, og betyr mye for den enkelte beboer. 

– Å trille rullestoler kan være litt tungt, særlig i bakkene, men det går som regel greit. Vi er per dags dato fem damer og sju herrer, men vi ønsker oss flere som vil være med å trille. Noen beboere kan gå selv eller med rullator, da må ofte de frivillige gi dem en hånd, sier frivillig Ingrid Østlid.  

Tilbakemeldingene fra både beboende og frivillige er at dette er et godt tilbud som settes stor pris på.    

For mer informasjon: 

Ønsker du å få mer informasjon om «Trillekorpset», eller andre aktiviteter som organiseres av Aurskog-Høland Røde Kors, kontakt Nathaly Galvez på telefon 98054063.