Personer som klipper snora Vis bildetekst
Ordfører Cathrine Kjenner Forsland og Sven Mollekleiv klipper snor. Til høyre står senterleder Elisabeth Larsen. Foto: Tore Henning Larsen

Vellykket åpning av Fellesverket på Nesodden

Fredag 18. mars kunne tidligere president og generalsekretær i Røde Kors, Sven Mollekleiv, og ordfører Cathrine Kjenner Forsland klippe snoren og offisielt åpne stedet.

En tydelig stolt senterleder, Elisabeth Larsen, kunne ønske velkommen til det gamle hovedhuset på Østre Skoklefall gård. 

Fellesverket er et gratis aktivitetstilbud og ungdomshus for alle fra 8. trinn til 19 år. Her kan ungdom møtes for å henge, lære og mestre – med støtte fra voksne.  

Inne på det nye Fellesverket ventet omvisning, marsipankake og brus. Flere ungdom var til stede på den offisielle åpningen og Ella Berg Mohn, Alma Margareta Devold og Hedvig Steinert Petersen holdt tale til de fremmøtte

– Det var stor stas å servere marsipankake og brus til gjestene, sa jentene, men de gledet seg mest til ungdommens egen innvielsesfest samme kveld. 

En annen som holdt tale var Sven Mollekleiv. Han snakket om frivilligheten i Røde Kors, og gratulerte med åpningen av Fellesverket. 

– Dere har gjort en kjempeinnsats, og jeg ønsker dere all lykke til med senteret.  

Det nye Fellesverket på Nesodden har gjennomgått en omfattende oppussing. De frivillige har lagt ned flere hundre dugnadstimer, og ungdommen har selv fått være med å sette sitt preg på lokalene ved blant annet et eget maleprosjekt på de to toalettene.  

Selv om den offisielle åpningen var 18. mars, hadde Fellesverket tyvstartet og rukket å holde oppe en måneds tid. I løpet av denne perioden hadde gjennomsnittlig femti ungdommer benyttet tilbudet på mandagene, onsdagene og fredagene.

Vi ønsker Fellesverket på Nesodden lykke til videre! 

Les saken og se flere bilder i vårt Røde Kors magasin 

(Kilde: Signalen)