I sving på kjøkkenet Vis bildetekst
Foto: Røde Kors

Landets første barne- og ungdomsarbeider som fikk ha læretiden hos Røde Kors!

Høsten 2021 ble Bærum Røde Kors godkjent som lærlingebedrift. Nå har Abdilaziz Mohammed (23) bestått fagprøven som barne- og ungdomsarbeider.

− Som lærling på Røde Kors-huset i Sandvika jobbes det med alle oppvekstaktivitetene. På BARK (Barnas Røde Kors) får lærlingene erfaring med de yngste barna. På Fellesverket jobber de med ungdommer mellom 15 og 25 år, forteller Cathrine K. Elger.

Hun er gruppeleder for oppvekst i Bærum Røde Kors.

Praksisplass hos Bærum Røde Kors

− Da Fellesverket i Sandvika åpnet høsten 2017 var Abdilaziz 17 år, og en av de første deltakerne som kom hit til Røde Kors huset. Her fant han en trygg base og traff mange av vennene sine. Da han skulle søke om praksisplass og det ble klart at Bærum Røde Kors var en aktuell praksisplass, ønsket han å søke seg hit, forteller Elger.

Mitt andre hjem

Hovedpersonen selv forteller at Fellesverket har vært hans andre hjem i mange år.

− Jeg har hatt trygge voksne rundt meg både når jeg var deltaker og lærling. Jeg har utviklet meg veldig mye på disse årene og har fått masse verdifull veiledning og jobberfaring. Når man kommer til et nytt land uten et nettverk av voksenpersoner er det ekstra viktig å kunne føle på denne tryggheten og kjærligheten som dette huset har gitt meg, sier han.