Hjelpekorpsere samlet på ett bilde. Vis bildetekst
VIL LÆRE OM BEREDSKAP: Stortingspolitiker Else Marie Rødby (til høyre) ble med hjelpekorpset i Asker på øvelse før helgen. − Jeg blir ydmyk av å se slik innsats på frivillig basis for felleskapet, sier hun. Foto: Asker Røde Kors Hjelpekorps

Stortingspolitiker på øvelse med hjelpekorpset i Asker

Else Marie Rødby fra Senterpartiet vil vite hva hjelpekorps handler om. Derfor ba hun om å få bli med på øvelse med Asker Røde Kors hjelpekorps før helgen.

– Det er mektig imponerende hva dere gjør, sier hun.

Stortingspolitiker Else Marie Rødby fra (Sp) ble med på søksøvelse, fikk se hvordan hjelpekorpset gjør seg klare, drar til KO, starter opp søk, hva som skjer ved funn, hvordan en drone brukes – og ikke minst oppleve hvor hyggelig det er i Asker Røde Kors Hjelpekorps.

Mye å se på

Stortingspolitikeren fikk også se depotet og beredskapslageret.

− Vi snakket om hvordan vi forbereder oss for hendelser, hvordan vi evaluerer og utvikler oss etter hendelser vi har deltatt på. Hun var veldig takknemlig for at hun kunne bli med oss denne korpskvelden, forteller Elionor E. Møller, korpsleder i Asker Røde Kors.

Imponert av frivillig innsats

− Ja, jeg er veldig glad for at jeg fikk bli med. Det frister til gjentakelse. Det var en utrolig lærerik og hyggelig kveld. Frivilligheten er en veldig viktig del av vår sivile beredskap som justiskomiteen på Stortinget har ansvar for. Det var fint å se engasjementet, hvordan øvelsen var lagt opp til å være mest mulig realistisk, briefingen etterpå for å kunne gjøre det enda bedre neste gang - og ikke minst spennende å se dronen i arbeid! Jeg blir jo litt ydmyk av å se en sånn innsats på frivillig basis for felleskapet, sier Rødby, som sitter i justiskomiteen for (Sp) på Stortinget.