Ny president smiler Vis bildetekst
Siri Hatlen fra Bærum Røde Kors. (Foto: Kristine Hammerstrøm Langstrand / Røde Kors)

Siri Hatlen valgt til ny president i Røde Kors

Landsmøtet til Røde Kors valgte søndag Siri Hatlen til ny president. – Røde Kors sitt oppdrag og innsats er viktigere enn noen gang nasjonalt og internasjonalt, sier Hatlen.

Hatlen blir den øverste lederen for den største frivillige humanitære organisasjonen i Norge. – Å lede Røde Kors i så krevende tider er en oppgave jeg påtar meg med ydmykhet, stolthet og glede, sier Siri Hatlen.   

– Røde Kors er en viktig organisasjon som tilhører oss alle. Mange tusen frivillige gjør hver eneste dag en imponerende innsats i sine lokalsamfunn for å avdekke, hindre og lindre nød og lidelse, sier hun.

Styrker innsatsen på klima og humanitære verdier

Landsmøtet vedtok et nytt hovedprogram, hvor det blant annet legges vekt på å styrke innsatsen mot klimakatastrofer og for å styrke betydningen av de humanitære verdiene.  

– Vi må styrke vår humanitære innsats i en tid hvor så mange er rammet av krig, konflikter og klimakatastrofer. Nå bare det siste døgnet med jordskjelv i Afghanistan og angrepene i Israel og de palestinske områdene. Dette skaper store humanitære utfordringer mange steder, og gjør også situasjonen vanskeligere for mange her hjemme, sier Hatlen.

Røde Kors vil legge enda mer vekt på å fremme de humanitære verdiene i de neste årene.  

– Det blir enda viktigere å være en sterk stemme for alle som har store humanitære behov, for krigens folkerett og de humanitære prinsippene, sier hun. 

Andre kvinnelige presidenten i Røde Kors

Presidenten leder landsstyret til Røde Kors og er den fremste representanten for de frivillige i Røde Kors i Norge.   

Hatlen er den andre kvinnelige presidenten i Røde Kors, Astrid Nøklebye Heiberg var den første da hun ble valgt i 1993.  Det er første gang organisasjonen har en kvinnelig toppledelse med både president og generalsekretær.  

Hatlen er en av Norges mest erfarne ledere med lederoppgaver i både privat og offentlig sektor. Hun har bred erfaring fra å lede og delta i styrer i store virksomheter. Hun har også erfaring fra ideell og frivillig sektor, gjennom styreverv blant annet i Nobels Fredssenter og Den Norske Turistforening. Hatlen er også aktiv som frivillig turleder i Turistforeningen og har tidligere vært aktiv i sitt lokale idrettslag.