Mange personer på møe Vis bildetekst
FULLE HUS: Det ble trangt om plassen på Ravinen Cafe i Rælingen da Røde Kors inviterte politikere og innbyggere til et humanitært forum og rekrutteringsmøte denne uken. (Alle Foto: Robert Walmann/ Røde Kors)

Fullt hus på folkemøte i Rælingen

Rælingen Røde Kors inviterte denne uken politikere og innbyggere til et humanitært forum og rekrutteringsmøte på Ravinen Cafe.

– Vi har fått mange nye frivillige i kveld, sier nyvalgt leder i Rælingen Røde Kors, Liv Oddrun Voll.  

Ideen var å invitere innbyggerne i Rælingen til et uformelt møte over et wienerbrød og kaffe på den lokale kafeen. Der skulle de få høre om Rælingen Røde Kors og hvilke planer som ligger foran.  

Personer som snakker
POLITISK DIALOG: Anne Jahr Kolstad (H) og Hanne Fjerdingby Olsen (Ap) var til stede for å snakke om kommunens utfordringer og hvordan frivilligheten kan være med å løse disse. Særlig innenfor oppvekst, utenforskap og eldre. - Røde Kors er en sentral aktør og vi vil ta med oss alle innspill fra dere videre. Et slikt dialogmøte som dette er viktig, sa de.

Målet var å rekruttere nye frivillige til aktiv tjeneste. Også lokalpolitikere ble invitert for å snakke om kommunens utfordringer – og hvordan de sammen med Røde Kors kan løse disse.  

Hit og dit

Resultatet ble en suksess. Om lag 30 personer møtte opp og spørsmålene gikk hit og dit. Til politikere og Røde Kors. Det ble snakk om alt fra frivillighetens behov for egne lokaler, ungdomsarbeid, kommunikasjon, utenforskap og besøkstjenesten. Ordstyrer Jan Ole Enlid og holdt orden og utfordret Anne Jahr Kolstad (H) og Hanne Fjerdingby Olsen (Ap) på en rekke punkter for å bedre frivillighetens vilkår i kommunen.  

Også representanter fra D-råd Ungdom var til stede sammen med distriktsrepresentanter innenfor migrasjon, og aktivitetsledere fra omsorg.  

Flere frivillige

- Jeg synes dette ble en konstruktiv og fin kveld. Vi har flere som ble inspirert av alt som ble sagt i kveld og som har meldt seg som frivillige for Rælingen Røde Kors, forteller styreleder i Rælingen Røde Kors, Liv Oddrun Voll.  

Leder som snakker
STORE PLANER: Nyvalgt leder i Rælingen Røde Kors, Liv Oddrun Voll, snakket om dagens aktiviteter og målene fremover. - Jeg drømmer om at vi får på plass et godt system for mottak av nye frivillige og at vi raskt kan få alle ut i tjeneste. Nå bygger vi lokallaget stein på stein. Sammen med kommunen, skal vi bli sterke og synlige, sier hun.
Person som sier ja
SA «JA» PÅ FLEKKEN: - Da Rælingen Røde Kors ringte og spurte om jeg ville være ordstyrer på dette arrangementet, sa jeg «ja» på flekken. Fordi arbeidet til Røde Kors her er viktig og jeg vil gjerne være med på å styrke frivilligheten i Rælingen, sa Jan Ole Enlid, som ellers også sitter i formannskapet i kommunen for Arbeiderpartiet.