– Nå bygger vi et frivillig stjernelag!

I snart 60 år har Rælingen Røde Kors satt sitt omsorgsfulle preg på kommunen. Nå har et nytt styre og ny leder overtatt stafettpinnen, og de har store planer.

– Folk i Rælingen skal merke enda tydeligere at vi er her, sier nyvalgt leder Liv Oddrun Voll (63). 

I Rælingen Røde Kors har det handlet om beredskap og ulike omsorgsaktiviteter i 58 år. Det arbeidet skal fortsette med full styrke. Men menyen av tjenester skal også utvides. Da trengs det folk. Nå er nyvalgt leder i Rælingen Røde Kors, Liv Oddrun Voll, på jakt etter nye frivillige.

Blid frivillig
BRENNER FOR BYGDA: Da Liv Oddrun Voll leste i Romerikes Blad at Rælingen Røde Kors stod i fare for å bli lagt ned, tok hun grep. − Jeg vil bruke tiden på noe meningsfylt. Derfor meldte jeg meg til tjeneste i Røde Kors Rælingen, sier den nyvalgte lederen. (Foto: Robert Walmann/ Røde Kors)

− Jeg leste i Romerikes Blad i desember 2022 at foreningen stod i fare for å bli lagt ned. Da tok jeg opp telefonen og meldte meg til tjeneste. Først som styremedlem. Og nå som leder, forteller Liv Oddrun Voll fra Rælingen.

Hun er førstelektor ved Naturfagsenteret på Universitetet i Oslo og arbeider blant annet med utvikling og forskning innen naturfag- og teknologididaktikk.

Nå er det utvikling av lokal frivillighet som står øverst på timeplanen.

− Rælingen Røde Kors skal selvfølgelig ikke legges ned. Tvert imot. Vi har fått på plass et nytt styre, ulike samarbeidsavtaler med kommunen - og vi er klare for mange viktig oppgaver fremover. Blant annet skal vi satse mer på sosiale medier. Så er du en som synes det er gøy med digital synliggjøring, vil vi gjerne høre fra deg, sier hun.

Voll trenger også folk som elsker å møte nye folk.

− Er du glad i å snakke med mange ulike mennesker, da kan Mottak være noe for deg. Vi jakter også på frivillige som kan bli flyktningeguider og besøksvenner, eller deg som vil jobbe med Beredskap, sier hun, og forsikrer at all opplæring vil bli gitt.

− Poenget er at vi vil tiltrekke oss folk som brenner for bygda – og for frivilligheten. Bli med på en spennende reise sammen med oss i Røde Kors. Vi skal ha et informasjonsmøte i Rælingen 8. februar. Da får du vite mer, sier hun.

Sjekker telefonen
I SOSIALE MEDIER: Liv Oddrun Voll fra Rælingen er nyvalgt leder i Rælingen Røde Kors. Nå jakter hun på frivillige stjerner som kan få fart på foreningen. – Vi trenger deg som synes sosiale medier er gøy, sier hun. (Foto: Robert Walmann/ Røde Kors)