Barn som leker seg på ferie. Vis bildetekst
Illustrasjonsfoto: Røde Kors

Etterlyser flere barn fra Buskerud til gratis sommerferie

Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barn i familier som strever økonomisk. Nå vil Røde Kors ha flere barn fra Buskerud med på tur.

– Bli med og skap minner for livet, sier Laurentiu Calenciuc. Han er seniorrådgiver for Ferie for alle i Røde Kors i Viken. 

Lek og moro på land og i vann. Solkrem og is hver dag. Sommerferie er årets høydepunkt. Men ikke alle familier har økonomi til å ta med barna på ferie. Derfor finnes Ferie for alle. Dette er et tilbud fra Røde Kors som er åpen for familier som har minst ett barn i alderen 6-13 år.

Minner som varer

− Vi tilbyr en aktiv ferieopplevelse for hele familien på våre ulike feriesentre. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen. Da får familien mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner. Det er også viktig å kunne fortelle om sommerferien til klassekamerater når skolen starter igjen, sier Laurentiu Calenciuc.

Vil ha flere familier fra Buskerud

Han er overrasket over at det har kommet få søknader fra familier i Buskerud.
− Noe av årsaken kan være at vi ikke har hatt Buskerud i vår portefølje før Viken ble etablert. Så vi mistenker at tilbudet ikke er godt nok kjent her i distriktet. Vi er imidlertid overbevist om det er mange familier i Buskerud som vil være med. Derfor henvender vi oss nå til barn og deres familier som trenger noe å se frem til. Sommerferien begynner snart, men det er fortsatt mulig å søke om plass i sommer, sier han.

Snakk med fastlegen, NAV eller læreren din

Calenciuc understreker at du ikke kan søke opphold på Ferie for alle som privatperson.

− Det er ditt NAV-kontor, fastlegen, skolehelsetjenesten, barnevernstjenesten, sosialtjenesten, lærere eller andre offentlige instanser som søker på vegne av deg og din famille. Din lokale Røde Kors-forening kan også søke plass for deg. Fristen for å søke i år er 31. mai, sier han.

Om Ferie for alle:

- Reise, opphold og aktiviteter til feriestedet er gratis for både gjester og for hjelpeapparatet
- Ferieoppholdene arrangeres i skoleferiene og starter 19. juni.
- Hvert opphold varer i 5 døgn
- Totalt 1000 gjester fra Viken og Oslo blir med på tur i sommer.
- Feriene avholdes på Røde Kors-sentrene i Sør-Norge
- Oppholdene blir ledet og tilrettelagt av Røde Kors-frivillige.

Hvem kan søke:

- Tilbudet gjelder for familier med svak økonomi bosatt i Viken og Oslo.
- Familien må ha hatt svak økonomi over tid, minst 3 år
- Minst en av foreldre må kunne kommunisere godt på norsk
- Barn med spesielle behov kan kun delta om foreldrene selv kan ivareta barnets/barnas behov (mulig å søke med egen ekstrahjelp)

For mer informasjon, kontakt Laurentiu Calenciuc, seniorrådgiver Ferie for alle i distriktskontoret for Røde Kors i Viken - mobiltelefon: 90956895