Storfint besøk av flotte folk Vis bildetekst
Masud Gharahkhani (f.v.), Malgorzata Klosowicz, Ann Christin Pedersen og Thor Inge Sveinsvoll under besøket. Foto: Sol Sigurjonsdottir/ Røde Kors

Storfint besøk i Drammen

Onsdag 1. februar ble en merkedag for spesielt ett besøkspar i besøkstjenesten i Drammen Røde Kors.

Besøksvenn Ann Christin Pedersen og Malgorzata Klosowicz skulle møte stortingspresident Masud Gharahkhani og presidenten i Røde Kors, Thor Inge Sveinsvoll.  

I et tett samarbeid med Norges Røde Kors fikk vi muligheten til å legge til rette for dette prominente besøket. Vi er i frivillighetens år og fokus på frivillighet og den viktige innsatsen som gjøres av de frivillige der ute er viktig. Stortingspresidenten hadde besøkt flere organisasjoner og snakket med frivillige og nå var det vår tur. Alle tre lokalforeningene i Drammen var også representert med sine styreledere denne ettermiddagen og fra distriktet møtte distriktsleder Johan Audestad og daglig leder Mari Ann Morken. Lokalet var pyntet med blomster og brosjyrene til besøkstjenesten lå strategisk fremme. Alle var klare for at stortingspresidenten skulle komme.  

Stortingspresidenten ankom presis og president Sveinsvoll ønsket han hjertelig velkommen og besøket kunne begynne. Styrelederne fortalte om gode viktige aktiviteter i alle tre lokalforeningene og stortingspresidenten lyttet og hadde gode spørsmål underveis.  

Besøksparet satt spent på gangen og ventet. Hva kom han til å spørre om? Hvor lett vil praten egentlig gå? Klarer vi å sette ord på hvor viktig denne aktiviteten er?  

Damene hadde mange spørsmål som surret rundt i hodene deres mens de ventet på at stortingspresidenten og presidenten skulle snakke med dem. Men deres lille bekymring var unødvendig. Praten gikk lett mellom de fire og samtalen ble veldig god. Besøksvenn Ann Christin og besøksvert Malgorzata brukte tiden godt og fortalte om hvordan de møttes, og hva besøkene har gjort for Malgorzata. Hun var ny i Norge og følte seg ensom. Etter hvert tok hun kontakt med Røde Kors i håp om å få en besøksvenn. Hun ble koblet til Ann Christin i 2019 og deres bekjentskap har vokst til ett varmt vennskap. De har blitt gode venninner.  

Dette var musikk i stortingspresidentens ører. Det er fort gjort å bli starstruck når man møter disse to herrene, men besøksparet tok dette på strak arm. De så på dette som en veldig god måte å framsnakke besøkstjenesten, og ikke mist sette fokus på at det er stort behov for nye frivillige i tiden fremover. Det er mange som venter på en besøksvenn og tallet er nok større enn de som er avdekket sier besøksvenn Ann Christin. Hun ønsker som stortingspresidenten å sette fokus på ensomhet og psykisk helse hos unge i tillegg. Dette møtet var derfor en flott mulighet til å sette fokus på akkurat dette temaet. Det å få besøk fra stortingspresidenten, presidenten i Røde Kors, kommunikasjonsavdelingen til Røde Kors og NRK Oslo og Viken denne dagen var stort for besøksparet.  

– Dette var gøy og ikke så skummelt som vi trodde på forhånd, sier de to i kor. Det er veldig flott at stortingspresidenten tok seg tid i sin hektiske hverdag og besøkte oss og hørte vår historie, sier besøksvenn Ann Christin.