Foto av frivillige foran en vegg.

Møter i nabolagene

I høst har mange lokalforeninger møtt sine naboforeninger i nabolagsmøter. Tematikk har vært organisasjonsarbeid og sosiale medier.

Nabolagsmøtene er møter mellom foreninger innen et rimelig nært eller naturlig geografisk område. Det gjennomføres to ganger i året, høst og vår.

I høst har organisasjonsrådgiver Even Strømman og kommunikasjonsrådgiver Liv Berit Karlsen  på distriktskontoret for Røde Kors i Innlandet reist til de forskjellige nabolagene og snakket om sine fagfelt. Tematikk har vært organisasjonsarbeidet, blant annet søknadsportalen og inntekter, lokale årsmøter og medlemsoppfølging. Samt sosiale medier, bilder og bruk av bilder, samtykke og politisk påvirkning. 

Nabolagene

Sør-Gudbrandsdal: Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu, Øyer-Tretten, Gausdal, Lillehammer .   
Nord-Gudbrandsdal:Skjåk, Lom og Bøverdalen, Vågå, Otta, Lesja, Dovre
Ringsaker: Nes, Ringsaker, Brøttum og omegn, Brumunddal, Furnes og Brumunddal.
Valdres: Sør-Aurdal, Bagn, Hedalen, Etnedal, Nord-Aurdal, Øystre Slidre, Høre og Vestre Slidre, Grindaheim.
Hedmark Vest: Stange, Vang, Løten, Hamar, Romedal og Vallset.
Østerdalen: Folldal, Tynset, Tolga, Os, Sollia, Rendalen, Stor-Elvdal.
Hedmark Øst: Kongsvinger, Eidskog, Odal, Solør, Elverum, Trysil.
Sør-Oppland: Østre Toten, Brandbu, Lunner, Jevnaker, Nordre Land, Søndre Land, Redalen, Gjøvik.

Bilder fra nabolagsmøtene

Her er et lite utvalg av noen av bildene som ble tatt på nabolagsmøtene som blant annet ble publisert på Facebook for å få mer synlighet rundt Røde Kors-aktiviteter.

Flere mennesker som deltar på kurs.
På nabolagsmøte hos Høre Vestre Slidre Røde Kors var det frivillige fra både vertsforeningen, Øystre Slidre og Sør-Aurdal Røde Kors.
Frivillige fra Lesja og Dovre
Frivillige fra Lesja og Dovre slo seg sammen og la ut dette bilde på Facebook med spørsmål om flere vil være med som frivillige.
Frivillige med står i pyramide oppe på hverandre.
Løten Røde Kors Hjelpekorps prøvde seg på en imponerende oppstilling og la ut dette på Instagram.
To hjelpekorpsere som står ved en Røde Kors-bil.
Lunner Røde Kors Hjelpekorps er klare til å rykke ut ved behov. På Facebook la de ut dette bilde med teksten "Vi er i beredskap for dere 24/7, vi rykker raskt ut hvis det skjer noe i nærområdet. Vil du vite mer om arbeidet vi gjør, ta gjerne kontakt med oss".
Fem frivillige med stort Røde Kors-flagg
Frivillige i Røde Kors i Solør stiller opp for fotografen. Solør Røde Kors ble stiftet i januar i 2023, en forening som er slått sammen av de tidligere Røde Kors-foreningene Åsnes, Grue og Våler. Solør Røde Kors har beredskapsvakter og besøkstjeneste.