Mange nye frivillige i Os

I Os i Østerdalen har hjelpekorpset fått ti nye frivillige på en kort stund. De fleste av disse er unge, og hjelpekorspleder Marianne Kaasen Bekken sier de glade for rekrutteringen.

Vedovnen er nesten rødglødende og i sofaen i den koselige hjelpekorpshytta sitter nye frivillige tett i tett. De skal ut og øve i desembermørket. Gradestokken veksler mellom minus 28 og minus 30. En skal være friskus for å holde ut lenge i kulda, men det hjelper å være med venner og kjenne iveren i kroppen.

Denne kvelden øver både nye og mer rutinerte frivillige på å bære båre, gå manngard, lese kart, kjøre scooter og ikke minst; å holde varmen. Inne venter julekaker og varm kaffe. Latteren sitter løst og alle er inkludert. 

Omdømme på dagsorden

Kaasen Bekken forteller at de har vært opptatt av å jobbe med omdømme til hjelpekorpset, i tillegg har de spredd ryktet om kursing etter beste evne. Det har åpenbart fungert godt. 

 

Givende hobby i fars fotspor

Tvillingene Ane og Oda er av de nyankomne frivillige. De ser frem til å kunne bidra i lokalsamfunnet. I tillegg er det hyggelig å kunne være med faren sin, som har vært aktiv hjelpekorpser i mange år.

Fin måte å møte mennesker på

Da Nina Tuveng flyttet hjem til Os, var Røde Kors førstevalget da timene på fritiden skulle få ben å gå på. Hun synes det er en givende hobby som gir gode menneskemøter.