Kvinne siter ved bålet

Ferie for alle i høstferien

I høstferien fikk  63 deltakere og sju frivillige fra Hedmark delta på høstferie på Merket i Valdres.

Rådgiver for oppvekst i Hedmark Røde Kors, Helen Rønningsbakken, forteller at de har med deltakere fra Kongsvinger i sør til Tolga i nord. - Transportetappen til og fra feriene krever mye planlegging i et langstrakt distrikt, men jeg er opptatt av at muligheten for å delta ikke skal avhenge av hvor du bor.

Ung gutt med egen tegning
En fornøyd gutt på ferieopphold med Ferie for alle i Hedmark.

Rønningsbakken forteller om en enorm takknemlighet. - Ei mor tok meg til side den første kvelden og spurte om hun kunne snakke med meg. Jeg tenkte automatisk at noe var feil, at behov ikke var dekket. «Takk, tusen takk» sa hun «sønnen min på ni år spurte om det virkelig er sant at vi er på fjellet eller om det bare er en drøm». En annen mor fortalte at hun begynte å gråte da de fikk svar på søknaden, hun kunne ikke tro at nettopp de ble plukket ut til å få en ferie.

- Denne gangen var jeg så heldig at jeg kunne være med på oppholdet i halvannet døgn, og jeg ser at det har stor betydning, både for å komme litt nærmere på deltakerne i Ferie for alle og for å se hva som fungerer godt og mindre godt av aktivitet og organisering. Vi må alltid sette oss mål om å lage et enda bedre opphold i neste ferie, slik at opplevelsen blir god både for deltakerne og de frivillige, og jeg er godt i gang med detaljplanlegging for vinterferien på Spidsbergseter i uke 9, avslutter Helen Rønningsbakken.

Vi har alltid behov for frivillige til våre aktiviteter. Kunne dette være noe for deg?