Gode ferieminner skapes gjennom Ferie for alle

Til tross for koronarestriksjoner og smittevern har vi klart å gi et godt ferietilbud til mange familier også denne sommeren. Enten i form av lengre ferieopphold, feriedager eller aktivitetspakker.

I år hadde Oppland Røde Kors 400 søkere, mens Hedmark Røde Kors fikk inn over 350 søknader. Det gir en rekordstor søkermasse, da verken Hedmark eller Oppland har mottatt et så stort antall søknader tidligere. For oss er det viktig å bidra til å skape gode ferieopplevelser for alle søkerne. Vi måtte derfor strekke oss langt for å dekke behovet, og kan med glede meddele at alle søkere har fått et tilbud gjennom Ferie for alle i år. Allerede nå meldes det om fornøyde familier som koser seg på både ferieopphold, dagsturer og ulike aktiviteter, der det skapes ferieminner for livet. 

Ferieopphold

Fem familier fikk opphold på Bøkevangen 21.-25.juni og har meldt tilbake at de har veldig fine dager der. Bøkevangen ligger i nærheten av Halden og Kornsjø. Familiene bor i hytter, frivillige er tilstede og legger til rette for gode aktiviteter for barna under hele oppholdet. Hittil har familiene både vært på bading og besøkt en klatrepark. I uke 27 har seks familier fra oppland fått tilbud om tilsvarende ferieopphold.

Feriedager

I tillegg til familieoppholdet gjennomføres flere feriedager på tvers av Røde Kors Hedmark og Røde Kors Oppland, der den ene er med overnatting. Feriedagene er fellesturer til turistattraksjoner eller naturlige turdestinasjoner for større grupper.

Den første feriedagen ble arrangert tirsdag denne uken der totalt 110 deltakere fra Vang, Vestre Slidre, Øystre Slidre, Etnedal og Sør-Aurdal reiste til Bjørneparken i Flå. Familiene ble først samlet på Leira der de ble tatt i mot av frivillige ledsagere fra Røde Kors før felles avreise. Alle barna fikk utdelt hver sin sekk med utstyr og leker til sommeren. I tillegg fikk hver familie et kubbspill og et badmintonsett. Etter utdelingen ble familiene fraktet i buss for en spennende dag i Bjørneparken. Mange av deltakerne hadde aldri sett store rovdyr før og gledet seg veldig til å se dyrene på nært hold.  Med Per Valland i spissen, sørget Oppland Røde Kors for at familiene sitter igjen med gode ferieminner etter en svært hyggelig og spennende dag i Bjørneparken. Turen ble arrangert i samarbeid med Flyktningtjenesten, med økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen.

Neste tur gikk til Skogmuseet onsdag 24.juni i regi av Hedmark Røde Kors. Alle de påmeldte sto klare da bussen kom, der i alt 23 barn og 12 voksne var med på turen. Allerede til helgen gjennomføres ny tur, der vi tilbyr vi to feriedager med en overnatting. På søndag besøker familiene Tangen Dyrepark, om ettermiddagen reiser alle til Tangenodden Camping for felles middag og ovenatting i hytter. På mandag settes det av tid til bading, lek, spill og uteaktiviteter på campingplassen som ligger helt ned til mjøskanten på Tangen.

Videre arrangerer Oppland Røde Kors feriedager til Hunderfossen i uke 27, der 110 spente deltakere er fordelt på to dager. Totalt 14 frivillige bidrar under disse aktivitetsdagene der det organiseres felles transport og felles lunsj for deltagerne som ønsker det. Deretter arrangerer Hedmark Røde Kors turer til Prøysenhuset og Tangen Dyrepark i juli.

Aktivitetspakker

Utlevering av aktivitetspakker har vært en av løsningene for å dekke den enorme etterspørselen rundt Ferie for alle dette året. Vi har forsøkt å sette sammen aktivtetspakkene slik at innholdet i pakkene er tilpasset hver enkelt familie med tanke på behov, alder på barna og bosted.

En aktivitetspakke fra Hedmark Røde Kors kan blant annet inneholde familieinngang på et Anno Museum (23 museer og opplevelsessteder i Hedmark), gavekort på Peppes Pizza, spill, leker, klippekort i klatreparken eller trampolinepark, hengekøyer, turutstyr og bøker.

I Hedmark skal ulike aktivitetspakker deles ut til 43 familier. Samtidig er det om lag 60 familier i Oppland som vil motta aktivitetspakker som inneholder billetter til Hunderfossen, Tusenfryd, Bjørnepaken, Jorekstad, Totenbadet, Bowling og klatreparken i tillegg til leker, turutstyr og spill.