Røde Kors-president Thor Inge Sveinsvoll i Stangehallen Vis bildetekst
Røde Kors-president Thor Inge Sveinsvoll skrøt av de frivilliges innsats i Stangehallen. (Foto: Marte Frimand)

Røde Kors-presidenten besøkte Stange

Thor Inge Sveinsvoll, president i Røde Kors, besøkte forrige uke de frivillige som har hjulpet til med vaksineringen i Stangehallen. Han ble mektig imponert over jobben som gjøres.

- Jeg setter stor pris på den enorme jobben dere gjør. Jeg skjønte med en gang da jeg kom, at her er folk klare og på plass. Den profesjonaliteten og vennligheten jeg ble møtt med allerede på parkeringsplassen, betyr mye, sa Sveinsvoll etter å ha fått en rundtur og observert vaksineringen i Stangehallen. Han var invitert av Stange kommune. 

- Det er et stort privilegium å få representere dere. Det er ikke vanskelig å se at den jobben som gjøres, gjøres med det engasjementet og den profesjonaliteten som trengs. Og selv om det er langt fra Stavanger til Stange, følger jeg med på dere, og jeg ser det dere gjør, sa han videre.

Blir tatt godt vare på

Tidligere på dagen, hadde presidenten en samtale med frivillige fra Stange Røde Kors og Romedal og Vallset Røde Kors. Nils Ringnes, beredskapsleder i Stange Røde Kors, fortalte hvordan de har lagt opp vaktordningen.

- Vi har hatt 468 personer involvert siden vi startet opp den 7. januar i år. Vi har mellom 16 og 20 frivillige på vakt hver dag, delt i to puljer før og etter lunsj, sa han.

De frivillige har hatt oppgaver som parkeringsvakt, vakt i døra med sprit og munnbind til de som ikke har med seg selv, de har krysset av og registrert de som har kommet for vaksine, passet på de som sitter og venter, og observert de nyvaksinerte etter vaksinen har blitt satt.

- Det har vært en positiv tone hele veien. Noe skyldes nok at det ikke er noe skille mellom de ansatte helsearbeiderne og de frivillige. De frivillige blir behandlet på lik linje som de andre. De føler de er med i teamet, og de får mange positive tilbakemeldinger. Det er veldig motiverende, sa Ringnes.

Tilbød hjelp

Kommunedirektør i Stange kommune, Kaija Eide Drønen, var også veldig imponert over jobben Røde Kors hadde nedlagt i vaksinasjonshallen.

- Da Norge stengte ned i mars 2020, gikk det ikke mange dager før vi fikk en telefon fra dere med spørsmål om det var noe dere kunne bistå med, sa hun.

- Måten dere bidrar på, er helt enestående. Vi hadde ikke klart det uten dere. Dere har humør, engasjement, glimt i øyet og drivkraft til å hjelpe andre. Jeg vil rette en stor takk til dere. Jeg er utrolig stolt av det vi får til sammen, sa hun videre.

Etter omvisningen i Stangehallen, reiste presidenten videre til Rasen leirsted der han fikk møte flere frivillige. Før han satte seg i bilen og dro til Gardermoen, la han igjen en hyggelig hilsen til frivillige i Hedmark og Oppland Røde Kors.