Eidene2

Mange gode sommeropplevelser

Takket være dyktige frivillige som gir av sin egen tid har mange barn og familier i år fått delta på Røde Kors sine sommeraktiviteter.

Takket være dyktige frivillige som gir av sin egen tid har mange barn og familier i år fått delta på Røde Kors sine sommeraktiviteter.

Gjennom Ferie for alle og Sommeraktiviteter for barn har vi i Hedmark nådd ut til 1641 personer i sommer. Det en stor økning fra i fjor da tallet var 901. 119 frivillige har bidratt til viktige og gode opplevelser gjennom hele skoleferien. Det er helt uvurderlig at Røde Kors har frivillige som bruker av sin egen ferie for å kunne gi ferieopplevelser til de som trenger det.

Noe å fortelle om på skolen

Å komme tilbake til hverdagen med opplevelser i skolesekken er en fin følelse, som dessverre ikke alle får oppleve så ofte. Et av barna som var med til Merket i sommer fortalte at det var stort å komme tilbake til skolen og kunne fortelle om en sommerferieopplevelse, og spesielt det at det var lagt opp til en dagstur til Bjørneparken i Flå underveis i ferieoppholdet.

Mye av innholdet i ferieoppholdene handler om å være sammen og å være ute, aktiviteter som gir barna mestringsfølelse og som familien kan ta med seg og bygge videre på også etter ferien. Men så er det også viktig å legge inn aktiviteter som gir det lille ekstra til et ferieopphold. En dag i Bjørneparken i strålende solskinn var åpenbart en suksess.

Aktive lokalforeninger

I tillegg til Ferie for alle som styres av distriktet så har flere lokalforeninger hatt et rikt og sammensatt aktivitetstilbud gjennom hele sommeren. Ringsaker, Furnes og Brumunddal, Hamar, Stange, Løten og Eidskog Røde Kors har alle gjennomført sommeraktiviteter for barn, unge og barnefamilier. Aktivitetene har bestått i alt fra fotballkamp på Briskeby, sommerteater på Atlungstad, vikingleir på Biri, camp og aktivitetsdager på Rasen leirsted, besøk på Skogmuseet, Sommer i Prøysen, Helgøya Klatrepark, Snilsberg, Tangen dyrepark, Hunderfossen, Tusenfryd og Lilleputthammer.

Tøffe fremstidsutsikter

Med høyere rente og økte priser på mye så sliter stadig flere med å få endene til å møtes. I Røde Kors når vi først og fremst ut til de som allerede mottar hjelp fra en aktør i hjelpeapparatet, samtidig vet vi at det er mange flere som kunne hatt behov for tilbudene våre. Det er i sommerferien og i jula at mange kjenner ekstra på det å leve i lavinntekt. Det at frivilligheten bruker av sin egen sommer slik at barn og unge kan få gode opplevelser i en lang skoleferie er helt uvurderlig.

For høsten har jeg et håp om at enda flere lokalforeninger enn tidligere ser på muligheten for å gjøre en ekstra innsats for barn og barnefamilier i tida rundt jul, enten de arrangerer grøtfest, kanefart, bidrar med julekurver med mat eller setter opp et lokalt ønsketre. Fram til 19.september kan lokalforeningene søke Gjensidigestiftelsens juleaksjon om midler til nettopp dette, en mulighet jeg håper mange benytter seg av.
(Søknad til Gjensidigestiftelsens juleaksjon ligger i Søknadsportalen)

Tekst:
Helen Rønningsbakken, rådgiver oppvekst og organisasjon, Hedmark Røde Kors