Lederne i dronegruppen i Tolga og Rendalen med ny drone

Tildelt Norges første Røde Kors-drone

Hjelpekorpsene i Tolga og Rendalen ble denne helgen Norges første til å bli tildelt egen drone av Norges Røde Kors.

Denne helgen arrangerer Hedmark Røde Kors årsmøte som en del av et større arrangement på Hamar. Fredag kveld ble hjelpekorpsene i Tolga og Rendalen overrasket med tildeling av egen drone av Norges Røde Kors. Tolga Røde Kors Hjelpekorps og Rendalen Røde Kors Hjelpekorps samarbeider tett og er samorganisert i en felles dronegruppe for deres område.

Dette er første gang Norges Røde Kors tildeler en drone til lokale hjelpekorps. Dronegruppa i Tolga og Rendalen har dermed fått Norges første Røde Kors-drone.

- Denne dronen bidrar til å styrke beredskapen i hele distriktet. Vi opplever ofte at politiet etterspør dette og ønsker at Røde Kors kan stille med drone i søk og redningsoppdrag, sier Kjell Inge Stavik, leder i Tolga Røde Kors Hjelpekorps.

President i Norges Røde Kors Thor Inge Sveinsvoll delte ut drone
President i Norges Røde Kors Thor Inge Sveinsvoll stod for utdelingen av Norges første Røde Kors-drone. Leder i Tolga Røde Kors Hjelpekorps, Kjell Inge Stavik og leder i Rendalen Røde Kors Hjelpekorps, Jan Nordengen mottok prisen på vegne av dronegruppa i Tolga og Rendalen

Nå venter formell godkjenning og utdanning av dronepiloter for dronegruppa i Tolga og Rendalen.

- Vi vil ta i bruk dronen i søk og redning så raskt vi har offisielle sertifikat i orden. Dronen vil bli et veldig nyttig verktøy for oss. Den vil spare mannskaper og forenkle vår innsats i krevende terreng, avslutter leder i Rendalen Røde Kors Hjelpekorps, Jan Nordengen.