Vi inviterer til en høstferie med full fart hver dag hele uken. Hjertelig velkommen til Fellesverket i Gågaten (Strandgaten 92) under Bergen for alle-uken. Vis bildetekst
Vi inviterer til en høstferie med full fart hver dag hele uken. Hjertelig velkommen til Fellesverket i Gågaten (Strandgaten 92) under Bergen for alle-uken.

PROGRAM: Bergen for alle-uken

Alt er helt gratis.

Mandag 9. oktober

16.00-19.00: Åpen møteplass på ungdomshuset Fellesverket. Fra før har vi biljard, gaming, fussball, shuffleboard, bordtennis, arkadespill, flipperspill og kafé med gratis mat og drikke - samt steder å henge. Denne dagen arrangerer vi i tillegg en peace paint workshop for dere som er fra 13 til 25 år. Meld deg på i en DM til @fellesverketbergen på Instagram.

Tirsdag 10. oktober

12.00-21.30: Verdensdagen for psykisk helse på Fellesverket. Vi feirer Verdensdagen for psykisk helse, og utfordrer dere og oss selv til å teste ut årets motto: #lagplass

For å lage nettopp plass, holder vi lenger åpent denne dagen. Da får flere muligheten til å ta turen innom oss å hilse på, få seg en matbit og slå av en hyggelig prat. På Fellesverket er det hjerterom og plass til alle.

12.00-15.00: Åpen dag! Alle aldersgrupper er hjertelig velkommen. Vi skal lære førstehjelp med dukken Henry. I tillegg blir det ansiktsmaling, perlestasjon og T-skjorte-trykkeri. Det blir også Lek & lær med Bruk Hue fra Røde Kors og Kors på Halsen. Vi skal også sette Bergen på kartet, og inviterer til samtaler om Bergen som en inkluderende by gjennom artige leker, oppgaver og diskusjon.

16.00-19.00: Åpen møteplass på ungdomshuset Fellesverket. Alle i alderen 13-25 år er velkommen. Vi sørger for god stemning og tilbyr blant annet biljard, gaming, fussball, shuffleboard, bordtennis, arkadespill, flipperspill og kafé med gratis mat og drikke - samt steder å henge.

17.15-18.45: Danseworkshop i regi av Bergen Streetdance på Fellesverket, som oppvarming til Dansebattle på Forandringshuset onsdag.

19.00-21.30: Åpen møteplass på ungdomshuset Fellesverket. Alle i alderen 18-25 år er velkommen. Vi serverer gratis mat og drikke. Alle husets fasiliteter er tilgjengelige.

Onsdag 11. oktober

15.00-18.00: Dance battle på Forandringshuset. Dette arrangementet er et samarbeid mellom Bergen Røde Kors, Fellesverket, Møhlenpris Idrettslag (MIL), Forandringshuset, Utekontakten, Kirkens Bymisjon V13, Ungdomshuset i sentrum og Bergen Kommune. Adresse: Nedre Korskirkeallmenningen 4.

16.00-18.00: Musikkworkshop i regi av Møhlenpris Idrettslag (MIL). Adresse: Komediebakken 9, 2. etasje

18.00-22.00: Møt oss på gaten! Gatemeglere fra Bergen Røde Kors er tilstede som dialogverter i Bergens gater. De deler ut både gode samtaler med ungdom og fine overraskelser. Gatemeglere ønsker at ungdom skal ha det fint i Bergen. De blir glade hvis du slår av en prat med dem eller utfordrer i tommelkrig. Så hvis du treffer en gatemegler, kan du får deg en god samtale og kanskje til og med noe annet godt med deg på veien. Vi starter på Korskirkeallmenningen etter at dance battle er ferdig på Forandringshuset. Så blir vi å se i området Torgallmenningen-Festplassen-Bergen Storsenter utover kvelden.

Torsdag 12. oktober

16.00-19.00: Åpen møteplass på ungdomshuset Fellesverket. Fra før har vi biljard, gaming, fussball, shuffleboard, bordtennis, arkadespill, flipperspill og kafé med gratis mat og drikke - samt steder å henge. I dag blir det også flere konserter.

17.30: Konsert på Fellesverket. Lineup: Dårlig Vane, Martin Hazy og Sander Systad. Support: Willsen

Dårlig Vane: Å si at denne trioen sparket inn dørene for NMG-gjengens tredje generasjon, er en underdrivelse. «Gikk I Bakken» sendte hele Norges rapbransje rett i dørken tilbake i 2017, og siden har de tre levert en tilsynelatende ustoppelig strøm av hits, både hver for seg og alene. I august spilte guttene for 10.000 ferske studenter på Koengen i Bergen, og beviste at de leverer varene på scenen som aldri før! PS: Ordet på gaten er også at det kanskje kommer no ny musikk snart?

Martin Hazy: Han er allerede blitt et velkjent og respektert navn i rap-Norge. Først med sin rapgruppe, Dårlig Vane, og nå med sin egen solokarriere. Martin slapp albumet «Askebegeret» i januar i år, til stor begeistring for hans trofaste fanskare. Her gikk han grundig til verks med mørkere lyder og tema. Denne gangen er stilen og lyden en helt annen, mye takket være hans nye faste produsent, Stian Gundby. I sommer har Hazy sluppet singlene «En til Natt», «Uke Siden» m/ Angelo Reira og «Drum’n’Haz» m/ Lars Vaular + gjestet sistnevntes «Kygo 8pack Flex» sammen med Omar Noir. 29. september slapp han sin andre plate i år, «Dans & Drama». 

Sander Systad: Info kommer

Willsen: Willsen er en ung artist fra Bergen som nylig er aktiv med ny EP med navn «Side A». Willsen produserer sine helt egne låter og har gjort samarbeid med Bergen Street Dance. Willsen tar sin inspirasjon fra ting som skjer i hans hverdag, og er også aktiv i hiphop-miljøet i Bergen som danser, DJ og rapper.

Fredag 13. oktober

13.00-17.00: Drømmedag med ulike aktiviteter på den berømte fotballbanen på Møhlenpris. Det blir fotballturnering og grillfest i regi av Møhlenpris Idrettslag (MIL). Kom og delta i en dag fylt med glede, samhold og moro for hele familien. Hvis du vil delta i 7er-fotballturneringen, må du melde på et guttelag eller jentelag. Alle fra 15 år og oppover kan delta. Registrer deg ved å sende melding til 45244091 med navn på lag og alder på deltakerne.

Lørdag 14. oktober

12.00-16.00: Bergen for alle-turnering på Tollbodkaien i street basket for deg som er fra 14 år og oppover. Vi spiller tre mot tre, både jenter og gutter. Det blir gratis mat, selvfølgelig, og massevis av premier. Sted: Aktiv tollbodkai. Påmelding: Ta kontakt direkte med MIL - Møhlenpris Idrettslag for påmelding og mer info. 

Dette er Bergen for alle-uken

Bakgrunnen for Bergen for alle-uken, der Bergen kommune, Bergen Røde Kors og Møhlenpris Idrettslag inviterer alle organisasjoner til å lage arrangementer for og med barn og unge, er et ønske om å vise at Bergen er en plass for alle, uavhengig av landbakgrunn eller hvilken religion du tilhører.

Vi inviterer ungdom til å feire mangfoldet, og å engasjere seg for antirasisme og inkludering.

Alle våre aktiviteter er helt rusfrie. 

PS. I tillegg kan vi dele en overraskelse om at en hemmelig kjendis kommer på besøk hos oss i løpet av uken.