Gavetildeling til EVA fra Sparebanken vest hos Røde Kors i Småstrandgaten i Bergen Vis bildetekst
Susanne Lerøy fra Sparebanken Vest hadde med en kjempegave til barna på Krisesenteret i Bergen. Frivillig i Røde Kors, Samantha Harris, tok imot gaven.

Barna på Krisesenteret fikk den største gaven

– Dette er bare helt fantastisk. Nå kan vi gjøre så utrolig mye for dem, sier frivillig i Bergen Røde Kors, Samantha Harris.

Onsdag var Maiken Johannesen og Susanne Lerøy fra Sparebanken Vest på besøk hos Bergen Røde Kors. De hadde med seg en kjempeoverraskelse.

– I stedet for at de ansatte får julegaver, har vi en julekalender der ansatte kan foreslå sin hjertesak. 24 av disse blir vår felles julekalender, og i år var barna på Krisesenteret en av disse. I desember får hver ansatt i Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest og Bulder Bank 4000 kroner som de kan gi til det formålet de velger. Derfor er vi her i dag for å overrekke 196.000 kroner til barna på Krisesenteret, sier Lerøy, som selv nominerte EVA-prosjektet i Bergen Røde Kors.

– Dette er bare helt fantastisk. Jeg var ikke forberedt på dette i det hele tatt. Nå vet jeg nesten ikke hva jeg skal si, sier Samantha Harris, som tok imot gaven på vegne av Bergen Røde Kors.

Hun er frivillig gjennom flere år og gir av sin tid til kvinner i vanskelige livssituasjoner og deres barn. Røde Kors-frivillige er på Krisesenteret hver uke året rundt, i tillegg til at vi har såkalt koblingsaktivitet. Det betyr at én frivillig støtter og hjelper én kvinne.

– Våre gruppeaktiviteter på Krisesenteret er veldig bra for barna til kvinnene som bor der, mens koblingene hjelper kvinner som er på vei fra en livssituasjon til en annen. Dette kan for eksempel være en som har brutt all kontakt med sitt tidligere liv og holder på å navigere seg inn i et nytt. Majoriteten av disse kvinnene står veldig alene, forklarer koordinator i Røde Kors, Susanne Aas.

Den generøse gaven kommer godt med. Blant annet skal den brukes på nye sykler og hjelmer, som barna på Krisesenteret har ønsket seg lenge.

– Jeg synes dette er en kjempefin sak. Da jeg pitchet den for de ansatte spilte jeg inn en video, forteller Susanne Lerøy.

Flere av hennes kolleger var åpentbart enige med henne, og sammen med Kreftforeningen var barna på Krisesenteret den kalenderluken som fikk mest penger totalt av de 8-900 ansatte.