Barnas Røde Kors har hatt en drømmesommer, men fantastisk innsats fra 19 Røde Kors-frivillige på fire leirer og en rekke sommeraktiviteter. Vis bildetekst
Barnas Røde Kors har hatt en drømmesommer, men fantastisk innsats fra 19 Røde Kors-frivillige på fire leirer og en rekke sommeraktiviteter.

19 frivillige har gitt barn i Bergen en drømmesommer

– Det har vært veldig fine øyeblikk med barn som ikke har fisket før, som padler kano for første gang eller er på sitt livs første hyttetur, sier Amalie Nikolaisen i Bergen Røde Kors.

Barnas Røde Kors har hatt en rekke sommeraktiviteter i år. Det startet med tre uker på Røde Kors-hytten Kvila i Grimseidpollen ved Fanafjorden.

I tillegg har en fin gruppe barn vært med til United World College Red Cross Nordic i Fjaler, drøye tre timer nord for Bergen.

243 besøk på én sommer

Skoleferien kan for noen familier og barn være en ganske sårbar tid. Mange familier har ikke økonomi til å dra på ferie eller ta med barna på kostbare aktiviteter. I Røde Kors ser vi at dette er med på å skape sosiale forskjeller, noe som gjør at vi legger opp til leirer og aktiviteter for barn i alle ferier gjennom året.

I sommer har over 50 ulike barn fått sommeropplevelser de kanskje ellers ikke ville fått. Barnas Røde Kors sine sommeraktiviteter har hatt 243 besøk.

– Det har vært mye bading, fisking, fotball og kajakk. Vi har også hatt besøk av Røde Kors-båten og samarbeidet med Smaksverkstedet og Mosaic Art Studio. I tillegg har Barnas Røde Kors fått bruke ungdomshuset Fellesverket to dager. Det likte barna godt, sier Nikolaisen.

Bredt samarbeid

Sammen med 19 frivillige har hun fått sommeren til Barnas Røde Kors i Bergen til å bli bedre enn noen gang før.

– De frivillige har lagt ned 647 timers innsats denne sommeren. Det setter vi stor pris på. Det er fantastisk at vi har mennesker med oss som bruker ferien på dette. Det er de frivillige som gjør Bergen til en så bra by for folkene som bor her, sier Nikolaisen.

Røde Kors samarbeider med helsesykepleiere, lærere for velkomstklasser og de som jobber på mottakssenter for flyktninger i Bergen. Dette gjør vi for å formidle tilbudet til de barna vi tror trenger det mest. I tillegg blir ferietilbudene presentert for andre aktører som jobber med unge i Bergen.

Barnas Røde Kors er en helårsaktivitet, også når det ikke er ferie. I Bergen finnes det barnegrupper og jentegrupper i flere bydeler, samt på Barneklinikken og Krisesenteret. Disse møtes hver uke året gjennom.