Tidslinje FRIVILLIGHET FRISAM 2018_UTEN LOGO_TIL NETTSIDE

Frivillig i Bergen Røde Kors

Vi har alltid behov for nye frivillige i Bergen Røde Kors. Hos oss kan du engasjere deg i 40 ulike aktiviteter.

Bergen Røde Kors sitt arbeid retter seg mot barn, unge, eldre, migranter, innsatte og mennesker i vanskelige livssituasjoner. Vi har også eget hjelpekorps og jobber aktivt med beredskap.

Det første du må gjøre for å bli frivillig, er å registrere deg på Mitt Røde Kors.

Etter senest to virkedager får du en e-post av oss, hvor vi inviterer deg til startkurset for nye frivillige. Du velger den datoen som passer best for deg, og melder deg på. På kurset blir du presentert for aktivitetene våre, samt historien og verdiene som ligger til grunn for Røde Kors som organisasjon. På startkurset har du mulighet til å stille spørsmål om alt du lurer på. Du velger aktivitet etter at du har gjennomført startkurset.

Innen to uker etter at du har valgt aktivitet, blir du invitert til en introduksjonssamtale. Her får du vite mer om hva aktiviteten går ut på, hva du kan forvente deg og hva Røde Kors forventer av deg.

De fleste aktivitetene har egne kurs for å forberede deg på rollen som frivillig. Hvilke kurs du trenger og hvor ofte det holdes kurs, varierer fra aktivitet til aktivitet. Alle frivillige må ha kompetanse innen førstehjelp og psykososial førstehjelp. Du får invitasjon til kurs av oss.

Ofte stilte spørsmål om frivillighet