REKORDSOMMER: Kraftverket er Bergen Røde Kors sin seniorkafé på Vetrlidsallmenningen 9 i Bergen. Kraftverket er åpent hver tirsdag fra 12 til 14. Sommeren 2023 var det rekordbesøk på Røde Kors-huset. Vis bildetekst
REKORDSOMMER: Kraftverket er Bergen Røde Kors sin seniorkafé på Vetrlidsallmenningen 9 i Bergen. Kraftverket er åpent hver tirsdag fra 12 til 14. Sommeren 2023 var det rekordbesøk på Røde Kors-huset.

Rekordtall for seniorkafé i sommer

Kraftverket på Røde Kors-huset har ikke tatt sommerferie. Og byens eldre har virkelig kjent sin besøkelsestid.

– Kraftverket har gått så det suser, sier koordinator i Bergen Røde Kors, Tone Kolbjørnsen.

Totalt har det vært nærmere 400 besøk fra midten av juni.

Samles hver tirsdag

Hver eneste tirsdag i hele sommer har byens seniorer samlet seg rundt nydelige lunsjmåltid, laget og servert av de enestående frivillige i Bergen Røde Kors. Da det viste seg at trøkket ble som det ble på seniorkafeen i sommer, meldte en rekke frivillige seg på kort varsel hvis de likevel var i byen. 

– De er virkelig en helt utrolig gjeng. Dette hadde aldri gått i sommer uten dem. Det var nesten påfallende. Da vi kom til 4. juli, toppet det seg. Antallet besøkende steg betydelig og dette skyldes nok at mange andre senioraktiviteter er lukket om sommeren, sier Kolbjørnsen.

Seniorkafeen har eksistert hver tirsdag i halvannet år nå. Mange av Bergens eldre har det som et fast møtepunkt, men i sommer har det kommet over 40 nye gjester.

Gratistilbud

– Det har vært veldig gøy å se at de nye har kommet tilbake tirsdagen etter. Nå blir det spennende å se om de fortsetter å komme utover høsten, sier Kolbjørnsen.

Kraftverket er et gratistilbud til byens seniorer som holder åpent på Vetrlidsallmenningen 9 hver tirsdag fra 12 til 14. På Kraftverket er det alltid mat og drikke, samt underholdning av ett eller annet slag.

12.600 timer frivillighet

Halvårsrapporten til Bergen Røde Kors er også lystig lesning når det kommer til aktiviteten for byens voksne befolkning. Besøkstjenesten, som driver seniorkafeen Kraftverket, har hatt fullt hus hver uke.

– Totalt har omsorgaktivitetene til Bergen Røde Kors, som inkluderer Nettverk etter soning, Visitortjensten i fengsel, Flyktningguide, EVA, Døråpner, Vennefamilie, Norsktrening, Mentorfamilie og Besøkstjenesten hatt 419 frivillige i aksjon første halvår. Disse har lagt ned 12.600 timer med frivillighet, sier enhetsleder Nora Børø.

Totalt 1180 deltakere har benyttet seg av disse omsorgtilbudene til Bergen Røde Kors i første halvår. De åpne møteplassene har hatt like i underkant av 5000 besøk.

I tillegg til disse tallene kommer Bergen Røde Kors sine oppvekstaktiviteter for barn og unge, samt Bergen Røde Kors Hjelpekorps sin innsats med søk, redning og beredskap.