Geir Helleve

Minneord: Geir Helleve

Det er med stor sorg vi i Røde Kors nå må ta inn over oss at Geir Helleve har gått ut av tiden. Med dette har Hordaland Røde Kors mistet en arbeidsom, faglig dyktig og ærekjær frivillig og tillitsvalgt og Hordaland Røde Kors Hjelpekorps har mistet en mann som i over 40 år har bidratt både operativt og administrativt til den frivillige og livreddende innsatsen til hjelpekorpsene i Hordaland.

Det vil gro godt i sporene etter Geir Helleve. Igjennom mange ulike frivillige verv, over flere tiår, har Geir både lokalt, her i Hordaland, men også nasjonalt, deltatt i å bygge opp den frivillige delen av redningstjenesten. Utrettelig, nøye og med høye krav til seg selv, samtidig med et glimt i øyet og en artig og motiverende kommentar, har han lagt til rette for at frivilligheten kunne bli flere, bli flinkere og i stand til å takle mere.

Ikke minst har vi sett dette i forbindelse med Finsekurset, arrangert i år for 58. gang, der han i mange år var en del av staben. Under årets laglederkurs, bare for noen måneder siden, hadde han overoppsyn, han deltok som snøscooterfører og var med å frakte lagene ut til de mange øvelsene på kurset.  Han var åpenbart stolt og glad når han kunne vise frem den nye generasjonen med lagledere, da vi hadde besøk av politiledelsen og andre samarbeidspartnere under den store skredøvelsen og katastrofeøvelsen på Finsekurset i år.

Geir Helleve meldte seg inn i Røde Kors Hjelpekorps i 1974, og han tok raskt de grunnleggende kursene, og etter hvert også laglederkurs og aksjonslederkurs. Siden 1984 hadde han flere sentrale verv på lokalt nivå i Voss Røde Kors, på distriktsnivå i Hordaland Røde Kors, og han har også hatt nasjonale verv og arbeidsoppgaver. I mars i år gikk Geir Helleve av etter flere år som leder for Røde Kors Hjelpekorps i Hordaland, et verv han også har hatt før.

Helt til det siste hadde Geir også veldig sterke ambisjoner om videre arbeid i Røde Kors. Han hadde sterkt fokus på organisasjonens vekst og utvikling og ville gjerne være til hjelp der det var behov.

Han deltok på den nasjonale hjelpekorpskonferansen i april, og der var han som vanlig framoverlent og motivert for å jobbe videre i Røde Kors i mange år. Slik skulle det ikke bli.

I alt det triste vi nå føler, finner vi en trøst i at Geir Helleve var på Finse da livet tok slutt så altfor tidlig, på det stedet han elsket mest i verden, omgitt av folk han var veldig glad i.

Han har lenge vært fast gjest og frivillig «altmuligmann» på Finsehytten. Vi vil minnes Geir Helleve med glede og takknemlighet. For alt han var og alt han gjorde for menneskene rundt seg som privatperson, som ambulansearbeider og som frivillig i Røde Kors. Røde Kors vil takke Geir og hans etterlatte for alt han fikk anledning til å bidra med i den frivillige redningstjenesten i Norge.

Nirmathan Tharmalingam, distriktsleder i Hordaland Røde Kors                    

Kent Eivind Vorland, distriktsrådsleder Hordaland Røde Kors Hjelpekorps