Emily (8) og Sebastian (4) koser seg på ferie sammen med mamma (37) i Strandebarm. I juli var rundt 80 personer på ferie i Strandebarm gjennom Røde Kors-tilbudet Ferie for alle. Deltakerne bodde på Strandebarm Sportell, og uken var fylt med bading, lek og moro. Vis bildetekst
Emily (8) og Sebastian (4) koser seg på ferie sammen med mamma (37) i Strandebarm. I juli var rundt 80 personer på ferie i Strandebarm gjennom Røde Kors-tilbudet Ferie for alle. Deltakerne bodde på Strandebarm Sportell, og uken var fylt med bading, lek og moro.

På Ferie for alle i Strandebarm: – Et fantastisk tilbud

Om lag 4700 deltakere reiser gratis på ferie med Røde Kors i år. I Hordaland la Ferie for alle-gjengen turen til idylliske Strandebarm.

På kaien i Strandebarm, knappe to timer utenfor Bergen, nyter Tamara (2), Sebastian (4), Emily (8) og Sonja (37) sol og sommer.  

Familien er på ferie her fordi frivillige fra Hordaland Røde Kors stiller opp og arrangerer Ferie for alle, som er et gratis ferieopphold for familier som ikke har råd til å dra på ferie selv. Fordi alle trenger ferie.

– Dette er et fantastisk tilbud for familier som ikke selv har råd til å reise på ferie, og en fantastisk opplevelse for både store og små, mener Sonja.

– Og det er gøy å få nye venner, legger Sebastian til. 

Ikke alle i Norge har råd til ferieturer

Ferie for alle startet opp som et svar på en behovskartlegging i 2001, hvor det kom frem at 28 000 barn vokste opp i vedvarende fattigdom i Norge.

Å ha råd til å ta seg en ferie er altså ikke alle familier forunt, men gjennom å arrangere Ferie for alle håper Røde Kors å gi både små og store familiemedlemmer gode ferieopplevelser.

– Ungene mine har blitt mer utadvendte av å være her, og de tør å utfordre seg selv i større grad enn før. Men også vi foreldre stifter nye bekjentskap her, forteller Sonja.

Behovet for Ferie for alle-tilbudet har ikke blitt mindre siden oppstarten i 2001. Bare i sommer blir det arrangert 52 ferieopphold over hele landet, med om lag tre tusen påmeldte, hvor over to tusen av dem er barn.

Imponert av de frivilliges innsats

I Strandebarm har barna blant annet badet, kjørt med båt og drevet med idrett.

Det er de frivillige i Røde Kors som har ansvaret for at alle har det kjekt, og de bruker av sin egen fritid for å sørge for at alle som deltar får en fin ferieopplevelse.

På landsbasis er det i år over 600 frivillige som stiller opp for å gjennomføre Ferie for alle i de forskjellige distriktene.

– Det er så fint at de frivillige stiller opp, de gjør det for å glede og hjelpe andre, sier Sonja. 

Ferie for alle

  • Et Røde Kors-tilbud om en unik ferieopplevelse for familier som selv ikke har råd til å reise på ferie
  • Ledes og tilrettelegges av frivillige i Røde Kors
  • I år arrangeres det 89 ferieturer over hele landet gjennom Ferie for alle, med rundt 4700 deltakere