Fra et Ferie for alle-opphold på Merket i vinterferien 2014. Ferie for alle er et gratis ferietilbud for familier som lever med vedvarende lavinntekt. Vis bildetekst
Fra et Ferie for alle-opphold på Merket i vinterferien 2014. Ferie for alle er et gratis ferietilbud for familier som lever med vedvarende lavinntekt. Arkivfoto: Thomas A. Syvertsen

Juleaktiviteter i Hordaland

Ingen skal måtte være alene i julen. Vi håper du vil være med på et av våre arrangementer rundt i Hordaland.

Gratis julebord for besøksvenner

Er du besøksvenn i Røde Kors? Da inviteter Scandic deg og den du besøker på et gratis julebord på hotell. Det er flere hoteller i vårt område som arrangerer et slikt gratis julebord. Du kan se den komplette listen over tilgjengelige hoteller og melde deg på ved å følge denne lenken.

Ferie for alle - nyttårsleir

Ferie for alle er et gratis ferietilbud. I romjulen reiser Ferie for alle til Merket i Valdres for å feire nyttår. Les mer ved å følge denne lenken. 

Julegave/julemat-aksjon i Nordhordland

Nordhordland Røde Kors arrangerer julegave/julemat aksjon for vanskeligstillte familier i Alver kommune i samarbeid med Frivilligsentralene i Meland og Radøy. Aktiviteten pågår for fullt i disse dager med innsamling av gaver på sentrene i distriktet og i Rema 1000-butikker hvor folk kan putte gaver i handlevogner.

Et av juletrærne som er plassert rundt om i Nordhordland. Her på rådhuset på Manger.
Et av juletrærne som er plassert rundt om i Nordhordland. Her på rådhuset på Manger.

Givergleden er stor både fra private og næringsdrivende. Gjensidige har bidratt med et større beløp. I tillegg har flere Rema 1000-butikker gitt Nordhordland Røde Kors et større beløp til å handle matvarer for. De har cirka 10 til 15 frivillige som jobber for fullt med aktiviteten fremover mot jul. Pengegavene de får inn skal i tillegg til å kjøpe mat/gaver gå til en julemiddag 29 desember kl. 15 i Nordgardsløa på Frekhaug. Nordhordland Røde Kors arrangerte julemiddag for første gang i fjor, og vil gjenta suksessen i år. De regner med at alt fra 100 til 125 personer vil få glede av tiltaket. Begrenset plass i lokalet. Julemiddagen er for vanskeligstillte familier og ensomme.

Julehjelp på Austevoll

Austevoll Røde Kors har Julehjelp, som er en innsamling av mat i desember og utdeling av julekorg til de som trenger det rett før jul. 

De har også fått levert 100 stk kinogavekort gjennom NAV til trengende barn og unge i Austevoll med midlene fra Gjensidigestiftelse juleaksjon.

Barnas Røde Kors i Bergen

Barnas Røde Kors i Bergen Røde Kors har en rekke tilbud til barnefamilier i julen. Det blir arrangementer i trampolineparken, bowling, besøk til Leos lekeland, badeland og Iskanten, og de skal på kino og teater. Disse aktivitetene er gratis for familier som melder seg på.

Julegaveaksjon 

I år vil OBS Vestkanten, Sartor, Horisont og Lagunen samle inn gaver fra sine kunder, som distribueres til juleaksjoner i Hordaland. Alle disse gavene vil i år samles på distriktskontoret og sjekkes før de leveres videre ut til diverse aksjoner. Ønsker du eller noen du kjenner å bidra med pakker, kan de leveres til distriktskontoret mellom 09:00 og 15:00 hverdagene frem til fredag 20. desember.
 
Dersom du har et arrangement som trenger gaver, ta kontakt med distriktsrådsleder Omsorg, Torunn Samuelsen, på torunn.samuelsen@rodekors.org (91003104). Torunn legger til rette for henting av gaver fra distriktskontoret i Sandbrekkevegen 95 på Midtun, fredag 20. desember mellom klokken 15 og 18. Dersom du ønsker å hjelpe til med dugnaden for å åpne, sjekke og pakke ned igjen gavene fredag 20. desember, eller bidra med kjøring av gaver fra distriktskontoret og ut i distriktet, ta også kontakt med Torunn.

 

årets mørkeste dag-plakat

Tjukkalabbeaksjonen på Askøy

Hos Rema 1000 Kleppestø kan man levere sine hjemmestrikkede sokker. De blir da viderebrakt til Askøy Røde Kors, som gir tjukkalabbene til blant annet sykehjem, rusklinikker, krisesentre og til nyankomne flyktninger. Se denne artige filmen for å lære mer. 

Takk til alle som sitter og strikker nå, og takk til alle som allerede har levert!

Juletrefest i januar 

Askøy Røde Kors arrangerer juletrefest for barn i lavinntektsfamilier, flyktninger og andre som ønsker å være med i januar. Det blir gaver, nisser og grøt. 

Åpent hus hos Bergen Røde Kors - Vetrlidsallmenningen 9

Åpent hus 1. og 2. juledag kl. 11-15. Enkel servering og god julestemning av frivillige i Røde Kors.

Julefest på Stord 

Stord Røde Kors har julefest for barn som bor på mottak, og utdeling av gaver. 

Juleverksted og romjulskos på Voss

Juleverksted for barnefamilier, juleverksted for ungdom og juletrefest for barnefamilier. Disse tre arrangementene er åpne for alle, men vi inviterer spesielt barn med minoritetsbakgrunn og barn i lavinntektsfamilier.

Romjulskos med besøk på pizzarestaurant og Badnajolajazz 5. juledag for familier fra migrasjonsaktivitetene våre. Utlevering av julegaver til barn fra familier med lav inntekt. Disse familiene får også tilbud om matpose med mat fra Matsentralen. 

Bark Pluss-aktivitet i romjulen, Askøy

Gratis aktiviteter for barn mellom 6 og 13 år. Fredag 27.12. Oppmøte ved Kleppestø terminal. Påmelding til aktivitetsleder Kari-Mette Knappskog på barkplusssommer@gmail.com 

Julefest med Bergen Røde Kors Ungdom - 12.12. 

Vi inviterer til Christmas Party, på førstkommende Torsdag 12 desember Kl.18-20! Ta med deg en venn og bli med å feire julen sammen med oss.

Vi serverer mat, snacks og annet digg. Det blir konkurranser med fete premier og god stemning.

Vi gleder oss❤️Bli med da vel! 

Se Facebook-arrangementet for mer informasjon.

Juleaksjonen på Bømlo

Dette er tredje året Bømlo Røde Kors lagar til over 50 pakkar med juleproviant til familiar og einslege som elles ikkje ville hatt økonomi og kapasitet til å handle inn julemat og julegodt til julehøgtida. I tillegg handlar lokallaget inn om lag 50 gåver til barn og unge under 18 år. I løpet av i fjor og året før vart det laga til nær 100 proviantkasser og om lag like mange julegåver. 

Det er plassert ut ei handlevogn på Rema 1000, der dei som vil kan leggja matvarer eller snop som verdig trengjande kan kose seg med i jula.

Ønsketreet - Sund

Fredrik Mortensen hos Sund Røde Kors og Rune A.Erichsen hos Kiwi Sund står klar for å hjelpe de som har det litt vanskeligere nå frem mot jul. Er det noen som ønsker hjelp av andre med julegaver er mange klar for å bidra. Til dere som vil ha hjelp kan dere kontakte Fredrik på Sund Røde Kors så vil ditt/deres ønsker komme opp på treet. Og sett vekk fra at du må oppgi din identitet til Røde Kors så er alt anonymt utad mot de som hjelper.

Til dere som vil hjelpe så kan dere ta ned den merkelappen på ønsketreet du ønsker. Frist for innlevering av gave til Kiwi Sund senest 20 desember. Husk at merkelappen følger med og pakken IKKE er pakket inn. Takk for at dere gjør julen lettere for andre. Kontakt Sund Røde Kors på sundroedekors@gmail.com. Skulle det være noen andre spørsmål så kan dere også kontakte butikksjef på Kiwi Sund Senter Rune A. Erichsen på rune.erichsen@kiwi.no.

Kjøp et symbolsk gavekort til jul - støtt vårt arbeid på Kypros:

Det kommer stadig flere flyktninger til den lille øyen i Middelhavet. Kypros Røde Kors jobber på spreng for å sørge for at flyktningene har nok mat og drikke, tørre klær og sko. Vi samarbeider med Kypros Røde Kors for å skaffe nødhjelpspakker til øyen.