Unge Røde Kors-ledere var samlet i helgen for å gjøre hverandre bedre som ledere. Bildet viser ungdom som forsøker å bygge et tårn av sugerør. Vis bildetekst
Solveig Ugland (til høyre) oppfordrer flere til å bli frivillig i Røde Kors Ungdom. – Man får blant annet være med på helger som dette, treffe nye folk og få nye venner. Siri Oldervik (til venstre), leder for Bergen Røde Kors Ungdom, forsøker å bygge et tårn av sugerør mens hun har bind for øynene. Det går sånn halvveis bra.

– Man får mye igjen for å være frivillig

Som frivillig i Røde Kors Ungdom i Hordaland får man sjansen til å lære mye. Denne helgen var flere unge ledere samlet for å dele erfaringer, inspirere hverandre og bli bedre i vervene sine.

– Dette har vært en veldig fin helg, med mange engasjerte deltakere som bidrar mye, sier leder for Hordaland Røde Kors Ungdom, Solveig Ugland. 

Hun sitter på gulvet sammen med de andre deltakerne på ledersamlingen.

De unge lederne er i gang med en teamwork-øvelse hvor målet er å bygge det høyeste tårnet, kun ved hjelp av sugerør. Utfordringen er at hver gruppe består av en person som må ha bind foran øynene, en som ikke får bruke hendene og en som ikke får lov til å snakke. Dermed må man finne nye måter å samarbeide på for å bygge tårnet. Resultatet er mange skjeve tårn og mye latter. 

– Det er viktig med slike samlinger for å skape samhold blant de frivillige, sier Ugland.

– Å bli frivillig gir deg mange gode muligheter

Det finnes mange ungdomsaktiviteter i regi av Røde Kors hvor man kan engasjere seg som frivillig her i Hordaland. Sammen jobber vi for å gi unge mennesker sosiale møteplasser. Følg denne lenken for å lære mer om hva vi gjør i Hordaland.

– Det å bli frivillig gir deg mange gode muligheter til å lære nye ting gjennom blant annet kurs og workshops, som er nyttig både i rollen som frivillig og i andre sammenhenger, sier Ugland. 

Hun trekker også frem det sosiale aspektet ved å være frivillig i en aktivitet i Røde Kors Ungdom. 

– Man får blant annet være med på helger som dette, treffe nye folk og få nye venner. Man får mye igjen for å være frivillig, mener hun. 

Trykk her for å bli frivillig! :)