Frivillighetens julegaveaksjon

Frivillighetens julegaveaksjon gir juleglede til familier som trenger litt ekstra

Juleglede fra frivilligheten i Bodø

For tredje år på rad går fem frivillige organisasjoner i Bodø sammen om å hjelpe familier som trenger litt ekstra i julen. - Behovet er ekstra stort i år, så vi er takknemlige for alle gaver og penger som vippses til julegaveaksjonen, sier daglig leder Lars Henrik Lauritzen i Bodø Røde Kors.

Siden midten av november har byens befolkning levert julegaver merket med alder og kjønn under juletreet i resepsjonen på Quality Hotel Ramsalt til familier i Bodø som trenger det. Fra første desember er julegavetreet på Stormen Bibliotek på plass, slik at gaver også kan leveres der frem til 17. desember. I tillegg kan pengegaver til gavekort sendes via Vipps til #642772. Gavene samles inn til Frivillighetens julegaveaksjon, og frivillige deler ut gavene før jul.

Sammen om å hjelpe familier som trenger litt ekstra i julen.
Fra venstre Marlen Hamsund og Vilde Hiller Rasmussen fra Bodø/Glimt, Helene Halland fra Skattkammeret i Kirkens Bymisjon, Gro Thomassen fra Bodø Idrettsråd, Richard Balstad fra SpareBank 1 Nord-Norge, Janne Haugen og Sølvi Korsvik fra Quality Hotel Ramsalt, Ane Luise Tellebon og Lars Henrik Lauritzen fra Bodø Røde Kors og Samah Sgaie fra Quality Hotel Ramsalt. Foto: Røde Kors

Økt behov i julen

- Julen er en tid for varme og omtanke, samtidig er det mange som gruer seg til jul fordi de har det vanskelig med økte levekostnader. Med julegaveaksjonen ønsker vi å bidra til en gladere jul for dem som trenger litt ekstra. Det varmer å høre at etter to uker er det levert like mange gaver til hotellet som i hele fjor, sier daglig leder Lars Henrik Lauritzen i Bodø Røde Kors på vegne av de fem frivillige organisasjonene.

Julegaveaksjonen har blitt en årviss tradisjon som Bodø Røde Kors, Bodø Ungdomsråd, Bodø og Omegn Turistforening, Kirkens Bymisjon og Bodø idrettsråd samarbeider om. Frem til 15. desember kan familier melde seg på julegavelisten ved å kontakte Røde Kors med navn og alder på barn opp til 18 år.
I slutten av november er det allerede nesten 400 barn på listen. Til sammenligning fikk 422 barn og deres familier gaver og gavekort fra julegaveaksjonen i fjor.

Flere må gjerne bidra

I år støtter SpareBank 1 Nord-Norge, Bodø Glimt og Quality Hotel Ramsalt julegaveaksjonen. - Når så mange gode organisasjoner står bak julegaveaksjonen, er det en svært god sak for oss å støtte. Vi er trygge på at pengegaven på kr 50.000 fra banken når dem som trenger det, sier Richard Balstad i SpareBank 1 Nord-Norge. Han oppfordrer også andre til å støtte opp om tiltaket.

Bodø/Glimt oppfordrer alle som skal på årets siste seriekamp på Aspmyra 3. desember til å levere gaver på kampen og vippse. - Vi synes julegaveaksjonen er et flott tiltak, og ønsker å dele oppmerksomheten Bodø/ Glimt har med denne viktige aksjonen. Slik kan vi hjelpe med å spre budskapet og få flere til å bli med på å gi, sier Marlen Hamsund og Vilde Hiller Rasmussen i Bodø/Glimt.

Stort engasjement

Sølvi Korsvik og Janne Haugen fra Quality Hotel Ramsalt forteller om stort engasjement for julegavetreet fra både bodøværinger og gjester på hotellet. Flere hotellgjester har kommet tilbake til hotellet med gaver etter en runde i byen. Barnehagebarn og skoleklasser har besøkt treet og sett på pepperkakebyen i hotellresepsjonen samtidig.

- Dette er fint å se at barn hjelper andre barn. Julegaveaksjonen er håndfast hjelp som kommer frem til dem som trenger det mest. Bare husk å at gavene skal være innpakket og godt merket med alder og kjønn. Da er sjansen større for at gaven treffer riktig, sier Sølvi Korsvik i Quality Hotel Ramsalt. 

- Det er plass til flere gaver under trærne, og vi håper mange bidrar på Vipps. Bedrifter og andre kan gjerne bli med på Frivillighetens julegaveaksjon! oppfordrer Lars Henrik Lauritzen.


Gaver til barn fra 0-18 år kan leveres til Quality Hotel Ramsalt eller Stormen bibliotek. Pengegaver kan sendes via Vipps til #642772.