Cathrine Bang Hellum, mann og KIm Jøranlie

Aktivitetsdag på asylmottak

Det ble både mat og aktiviteter da tre representanter fra Røde Kors besøkte asylmottaket på Vinstra.

Det er det ambulerende teamet i Oppland og Hedmark Røde Kors som sto bak initiativet. Teamet skal, sammen med lokalforeningene, jobbe for å skape mer aktivitet på asylmottakene i Innlandet. Arbeidet skal starte for fullt til høsten, men Cathrine Bang Hellum (Lillehammer Røde Kors), Kim Jøranlie (Gjøvik Røde Kors) og Cathrine Berger (rådgiver på distriktskontoret til Røde Kors i Innlandet), bestemte seg for å dra på et lite besøk før høsten. Til stor glede for de som bor på asylmottaket på Vinstra.

Mann i Røde Kors-klær som sitter på huk og smiler mot kamera
Kim Jøranlie fra Gjøvik Røde Kors, er en av de frivillige i det ambulerende teamet som skal jobbe for mer aktivitet på asylmottakene i Innlandet.

En fin dag

Det ambulerende teamet var spente da de tok en prøvetur før sommerferien. Teamet ble godt tatt imot av både ansatte og beboere på mottaket. Noen smilte og sa «Røde Kors», andre holdt seg litt i bakgrunnen og flere kom bort og var nysgjerrige på hvem som kom og hvorfor.

Det ble satt opp to stasjoner, uteaktiviteter på den ene siden og mat på den andre. Det var et klart skille på hvor de ønsket å bidra, så flere stasjoner gjorde at flere beboere fikk glede av besøket.

Det er tydelig at disc golf og badminton ble mest brukt. Det ble også tatt ut hoppetau, kubb, ball og mini-bowling.

På matstasjonen ønsket flere å bidra, ved blant annet å skjære grønnsaker til grillspyd og grille maten på grillen. Alt i alt en hyggelig og vellykket dag med godt oppmøte, teamet gleder seg allerede til neste tur.

Kvinne i Røde Kors-klær leker med barn på gress-slette
Røde Kors hadde med både mat og diverse leker da Vinstra mottak ble besøkt.

Noe for deg?

Vil du bidra til aktiviteter på asylmottakene i Innlandet?

Ventetid, usikkerhet og lange dager kan ofte prege hverdagen i et asylmottak. Sosiale aktiviteter, og å bli møtt av et medmenneske, kan utgjøre en stor forskjell.

I Innlandet er det åtte asylmottak. Disse ligger i Vang i Valdres, Sel, Vinstra, Toten, Engerdal, Ringsaker, Kongsvinger og Åsnes.

Røde Kors i Innlandet vil samarbeide med lokalforeningene, for å øke aktiviteten på asylmottakene for å bedre hverdagen til beboerne.

Det er mange lokalforeninger som gjør en stor innsats på asylmottakene i sitt nedslagsfelt. Dette initiativet vil være et supplement til lokalforeningene der det allerede er aktivitet. Vi ønsker også tilbakemeldinger fra lokalforeninger rundt aktivitet eller dialog de har med mottak i sine områder.

Som frivillig kan du selv velge hvilke mottak du vil bidra på.

Alle monner drar – og sammen kan vi gjøre en forskjell.

 

Vil du også bli med på neste tur?
Ta kontakt med rådgiver i Røde Kors i Innlandet, Cathrine Berger.

Cathrine
Cathrine Berger
Frivilligkoordinator Gjøvik Røde Kors (50%) og rådgiver Omsorg i Røde Kors i Innlandet (50%)
E-post
cathrine.berger@redcross.no
Mobil
48151136