nm lillehammer

To lag fra Innlandet i NM for Hjelpekorps

Tradisjon tro er det norgesmesterskap for hjelpekorpsene når sommeren er på hell. I år var det Alta Røde Kors som inviterte.

 

Norgesmesterskap i å finne og redde folk

NM for Hjelpekorps består av mange forskjellige oppgaver som teamene skal løse. Det kan dreie seg om å finne ut hva som feiler en person som har ramlet om i fjellet, behandling av brudd, hvordan man hjelper en som er motløs, brannskader og mye mer. 

To lag fra Innlandet deltok. Dette var Lillehammer og Løten Røde Kors Hjelpekorps.

Fra Lillehammer stilte: Therese Flovikholm, Christoffer Andersen, Torhild Kraft, Cathrine Bang Hellum og Bent Hellum.

Fra Løten stilte: Elisabeth Stuenes Jørgensen, Malin Sunniva Oseid Gyldenløve, Frøydis Alice Haug, Marianne Bekkemo, Sivert Brenne Hagen, Ørjan Evensen (dommer), Annalis Hansen og Rasmus Lilleløkken.

Hjelpekorpsere på rekke og rad i uniform.
Løten Røde Kors Hjelpekorps deltok på NM og havnet på niende plass.

 

Lillehammer havnet på bronsjeplass, mens Løten kom på niende plass. Agder Røde Kors Hjelpekorps vant NM.

Artig å arrangere

Det er ti lag som deltar på NM. I fjor var det Oppland som arrangerte NM og i år var det i Alta. Leder i arrangementskomiteen, Anette Kristiansen Karlsen, forteller at alt gikk etter planen og enda bedre enn forventet.

- Ja, vi er fornøyde etter arrangementet. Vi er spesielt fornøyd med at fredagen gikk bedre enn vi hadde trodd. Nattorienteringen var et pilotprosjekt, og vi fikk til casene slik vi ønsket. I tillegg er det herlig å møte så mange flinke og hyggelige hjelpekorpsere. Det foregår også mye nyttig erfaringsutveksling på sånne helger, sier Kristiansen Karlsen.

 

Spennende og lærerikt å delta

Therese Flovikholm deltok på Lillehammers lag. For henne var det førstereis på NM og det ga mersmak.

- Jeg var på lag med flere erfarne og dyktige folk og vi hadde et godt samarbeid. Vi hadde ikke øvd så mye til NM, men vi har vært på flere oppdrag sammen og kjenner hverandre godt. Det er både lærerikt og sosialt fordi vi sov på en skole sammen, sier Flovikholm.