Tre ungdommer jobber med spelking

– RØFF er spennende og mye bedre enn å sitte hjemme

Det er ikke bare voksne som kan være gode å ha når uhellet er ute. I Røde Kors er det mange ungdommer som har førstehjelp og friluftsliv som hobby. En hobby som både er sosial og som kan redde liv.

På Røde Kors-huset på Brandbu er det full aktivitet og ungdommer i alle rom. Det forberedes til åpen kveld. Målet er å få flere til å bli med i RØFF (Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp). RØFF er et lavterkeltilbud og gratis å delta på.

Dyktige ungdommer

Storm Erik Lynnebakken og Hanna Kristine Bjertnæs er to av de aktive ungdommene i RØFF på Brandbu.

– Jeg er med i RØFF fordi jeg synes friluftsliv er spennende og fordi jeg har lyst til å lære mer om førstehjelp, forteller Storm Erik. Han viser frem hvordan man spjelker et beinbrudd ved hjelp av kvister fra skogen. Hanna Kristine er kveldens pasient i denne øvelsen. Det er dyktige ungdommer som vet hva de driver med. Disse vil vi møte i skogen, dersom uhellet skulle være ute. Da er vi i trygge hender.

Hanna Kristine brenner for RØFF.

– Jeg driver med RØFF fordi jeg synes det er interessant. Jeg er også veldig opptatt av førstehjelp og det vi driver med innen friluftsliv. Det er i tillegg fint å ha noe å gjøre, i stedet for å bare sitte hjemme. Også er det en god bonus at vi har det gøy og snille med hverandre, sier Hanna Kristine.

RØFF

RØFF er for ungdommer mellom 13 og 17 år. Som en del av Norges Røde Kors er tilbudet tilgjengelig for ungdom over hele landet. Deltakerne i RØFF får livsviktig kunnskap om førstehjelp og ferdsel i naturen, slik at de kan hjelpe venner og familie hvis uhellet skulle være ute. Det er også en fin arena for dem som ønsker et spennende og aktivt fritidstilbud.

Vei inn i hjelpekorpset

Hva som skjer i den lokale RØFF-gruppen er mye opp til deltakerne, fordi RØFF først og fremst drives av medlemmene selv. Det er selvsagt voksne veiledere som hjelper til, men det er ungdommene som bestemmer hva RØFF skal være. RØFF ligger under hjelpekorpset, og mange RØFF-ere rekrutteres til hjelpekorpset når de blir gamle nok.