Bilde av frivillige samlet under leteaksjon

Enorm frivillig innsats i søket etter savnede Emil

I samarbeid med redningstjenesten bidrar Røde Kors med store ressurser i søket etter savnede Emil Magnus Edvardsson.

Den pågående leteaksjonen er en av de mest omfattende aksjonene på lenge. Fra Røde Kors har i overkant 400 personer deltatt i søk frem til nå. Dette utgjør mellom 4500-5000 timer med frivillige arbeidstimer så langt. I tillegg har Røde Kors deltatt i søket med flere båter, biler og omlag 30 ATVer. Samtidig har det blitt benyttet droner, både i lufta og under vann.  

Den savnede gikk ut på en kortere kveldstur fra et hytteområde på Lusæter i Sel kommune ved Lemonsjøen og fjelltoppen Gråhøe i Vågå kommune tirsdag 1.juni klokka 19:30. Han kom ikke tilbake til hytta som avtalt. 

– Dette er en av de største leteaksjonene vi har deltatt i på lang tid. Vi prøver å holde motet oppe med hvile og mat mellom søk, som i snitt varer sju til ni timer, forteller Knut Anders Saglien, en av aksjonslederne fra Oppland Røde Kors Hjelpekorps. 

Han forklarer at motivasjonen er å finne den savnede og gi familien et svar. 

Stor mobilisering

Røde Kors Hjelpekorps har mobilisert en enorm innsats med frivillige fra flere nærliggende distrikter. I løpet av leteaksjonen har Røde Kors stilt med hjelpekorps fra både Hedmark, Oppland, Sogn og Fjordane og Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, samt Møre og Romsdal. Med KO-vogn fra Røde Kors i Nord-Gudbrandsdalen og beredskapstelt fra Røde Kors i Sør-Gudbrandsdalen er det etablert gode fasiliteter for koordinering av aksjonen i samarbeid med politiet og resten av redningstjenesten.  

30-60 aktive hjelpekorpsere deltar i søk hver dag, flere av disse overnatter på området over 2-3 døgn for å delta sammenhengende over lengre tid. 

- Det har vært et knallgodt samarbeid på tvers av distriktene. Samlet innsats har vært koordinert av aksjonsleder og vaktleder i Oppland Røde Kors, som til enhver tid har fått beskjed om hvor mange frivillige som må kalles ut basert på behov, forklarer Anita Helen Abelstad, distriktsrådsleder i Oppland Røde Kors Hjelpekorps.