Jonathan Castro driver musikktilbudet Hiphop 101 for ungdom. Her er han i studio på Fellesverktet Sentrum sammen med deltaker Leo. Vis bildetekst
Jonathan Castro og Addo Asare "Leo" i studio på Fellesverket Sentrum. Foto: Maud Lervik Grøttland

Hiphop 101 i øst og vest

Med Hiphop 101 på Fellesverket Sentrum gir Jonathan Castro ungdom med musikkdrømmer tro på seg selv. Nå får arbeidet drahjelp fra Sparebankstiftelsen.

Siden 2010 har Jonathan Castro drevet musikktilbudet Hiphop 101 på ungdomsklubber i Oslo og i resten av landet. Siste tre årene har Hiphop 101 vært et fast tilbud to dager i uka på Fellesverket Sentrum. Der gir Jonathan ungdommer studiotid og opplæring i musikkproduksjon.

- Ungdommene skal føle seg sett og ivaretatt i studio sammen med meg, sier Jonathan.

Penger fra Sparebankstiftelsen

Nå har Sparebankstiftelsen gitt 890 000 kroner i støtte til Hiphop 101. Det betyr at Fellesverket Sandvika også snart kan tilby denne aktiviteten for sine ungdommer.

- Det er på tide at Hiphop 101 kommer til Bærum, det har dukket opp mye talent på de kanter de siste åra. Fra dypeste Groruddalen til vestkanten – hiphop forener byen.

Talentfabrikk

Mange deltakere på Hiphop 101 har senere gått videre og blitt musikere. Noen har fått platekontrakter og andre har fått internasjonal oppmerksomhet. Andre igjen har fått økt interesse for studioteknikk, musikkproduksjon eller andre kreative aktiviteter. Og noen har selv ønsket å bli barne- og ungdomsarbeidere etter tid i studio med Jonathan.

- Det man tar med seg fra oppveksten har stor påvirkning resten av livet. Derfor er det så viktig å se barn og ungdom for mennesket de er – ikke bare det spetakkelet de finner på.

Tekst: Elise Skarsaune, frivillig i Røde Kors-redaksjonen