Aktivitetsleder David Aas Correia og frivillig Juned Qureshi. Vis bildetekst
Aktivitetsleder David Aas Correia og frivillig Juned Qureshi. Foto: Eivind Mørch-Thoresen 

På tur med Oslo Røde Kors

En rekke frivillige og flyktninger går tur i Oslo og omegn. Formålet er å bli kjent med hovedstaden og komme nærmere norsk natur og kultur.

- Det er sunt og viktig å benytte seg av naturen vi har. Og man blir kjent med forskjellige steder i Oslo, som man fint kan oppleve sammen med andre, sier aktivitetsleder David Aas Correia. Han har tatt initiativ til å utvikle og organisere turer og aktiviteter for frivillige og flyktninger i Oslo.  

Lav terskel for å bli kjent

Turgruppa har blant annet vært i Frognerparken, Teknisk museum og ulike turer i marka. Aktiviteten er åpen for alle uavhengig av kjønn, alder og forkunnskaper, både som frivillig og deltaker. Både i forkant, under og etter turene bruker de WhatsApp som kommunikasjonskanal.  
- Dette skal være en lavterskel aktivitet og på denne måten kan vi nå deltakerne og de frivillige på en enkel måte, sier David. 

Opplevelser sammen

Aktivitetslederen mener at det er en fantastisk måte å bli kjent med folk på, og å se hva Oslo har å tilby av uten- og innendørs aktiviteter.  
- Man ser også hvor enkelt og tilgjengelige disse aktivitetene kan være. Vi skal skape en inngangsport til opplevelser, som man kanskje ikke hadde valgt å gjøre alene.   

Tekst: Juned Qureshi, frivillig i Røde Kors-redaksjonen