Slitne deltakere mot mål Vis bildetekst
Gjengen fra Østfold ankommer mål. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors

Østfold på niende plass i Bergen

Hvert år er det NM for hjelpekorps i Røde Kors, og sist Østfold deltok var i Førde i 2011. I 2007 ble dette arrangert i Fredrikstad.

Årets utgave gikk av stabelen i byen mellom de syv fjell, og Østfold stilte med seks personer. Fredrikstad Røde Kors hjelpekorps stilte med to personer, og det samme gjorde hjelpekorpset i Mysen og Sarpsborg.   

Lagene konkurrerte blant annet i hjelpekorps- og førstehjelpsoppgaver i realistiske krisesituasjoner. Konkurransen er utviklet for å trene på å trå til når det virkelig gjelder. Kunnskap er en forutsetning for å redde liv, og det årlige arrangementet sørger nettopp for at man sikrer kvaliteten på tjenesten man kan tilby i samfunnet.

Konkurransen startet med orienteringsløp den første kvelden og natta. Her var det 10 poster og det var kun lov til å bruke kart og kompass til dette løpet.

Lørdag fortsatte konkurransen med ei ringløype med 10 poster, hvor seks av postene har førstehjelp som tema, mens fire poster hadde ulike hjelpekorpsfaglige temaer som samband, søk og redning, snøskred og friluftsliv.

Østfold kom på niende plass med 727 poeng. Dette er vi godt fornøyde med! Neste år er det NM for hjelpekorps i Kristiansand, og vi satser på at Østfold stiller da også.