Presidenten lytter til hva som blir sagt Vis bildetekst
President Thor Inge Sveinsvoll i Røde Kors (t.h) og stortingspresident Masud Gharahkhani (f.v.) fikk en omvisning inne og møte blant annet de frivillige. (Foto: Røde Kors)

Stortingspresidenten hyllet innsatsen til de frivillige

I mars kom det plutselig mange hundre flyktninger til Nasjonalt ankomstsenter i Råde som følge av Ukraina-krigen.

Lokalforeningene i Røde Kors ble anmodet om å bistå sammen med blant annet Sivilforsvaret og mange frivillige stilte opp for å ta imot flyktninger og ha aktiviteter på dagtid, kveld og natt.  

Innsatsen ble også lagt godt merke til av stortingspresident Masud Gharahkhani.  

– Takk til alle ansatte ved mottaket, politiet og UDI. Jeg har også lyst til å gi en stor takk til Røde Kors og de frivillige som har mobilisert og økt sin tilstedeværelse for å hjelpe til på ankomstsenteret. Deres innsats har vært helt avgjørende, sier han.  

Han la også til at de ser en stor frivillig vilje i Norge og at det ikke hadde vært mulig å gi det tilbudet inne på ankomstsenteret uten frivillige.  

– Det å møte en ukrainsk mor som flyktet til fots sammen med sin lille datter og en sønn, mens mannen og den andre sønnen fortsatt er igjen for å kjempe for frihet og demokrati, det gjør inntrykk, fortsetter Gharahkhani.  

Sterke inntrykk

President Thor Inge Sveinsvoll i Røde Kors besøkte også ankomstsenteret samtidig som stortingspresidenten. Han sier det gjør sterkt inntrykk å møte folk i en så sårbar situasjon.  

– Vi snakket med flyktninger fra Ukraina og historiene de forteller gjør stort inntrykk. Jeg har også snakket med frivillige og ansatte og fikk høre om det gode arbeidet som blir gjort på ankomstsenteret. Det gjør meg trygg på at Røde Kors gjør en god jobb, og jeg setter pris på alle som stiller opp der det trengs mest, sier Sveinsvoll.  

Jobben til de frivillige stanser ikke på Nasjonalt Ankomstsenter. Det som skjer i Råde, er bare en liten del flyktningene skal gjennom. De skal til et nytt mottak og deretter ut i en kommune. Våre frivillige er der når de flykter fra Ukraina, de er på mottakene og med når de skal ut i kommunene.