Glad vinner i Spydeberg Vis bildetekst
Vibeke Brobakk Lundtveit trykket på Røde Kors-knappen og vant. (Foto: Privat)

Skulle kjøpe blomster til mannen sin – kom hjem med én million kroner

Vibeke Brobakk Lundtveit (45) skulle på butikken for å overraske mannen sin med blomster på Valentines. Med seg hjem igjen hadde hun én million kroner.

Spydeberg-kvinnen skulle på sin lokale Coop Extra-butikk for å kjøpe blomster til mannen sin, og pante noen flasker. Foran panteautomaten valgte hun å trykke på Røde Kors-knappen. Så kom det en fanfare. 

Helt sjokkert 

– Jeg pleier ofte å dele panten i to, og delta i Pantelotteriet to ganger. Nå så jeg at jeg hadde vunnet hundre kroner, og det var jo veldig moro. Men da jeg skulle putte inn resten av panten, så stoppet automaten opp. Da fortet jeg meg å trykke på lotteriknappen igjen, og så kom det enda en fanfare. Men denne gangen var det enda flere nuller, forteller hun. 

– Jeg telte flere ganger og fikk til og med hjelp fra noen i butikken. Vi ble begge enige om at det sto hundre tusen kroner der. Så sende jeg en snap til mannen min med bilde av pantelappen, og fortalte han at jeg hadde vunnet hundre tusen i Pantelotteriet. Da fikk jeg umiddelbart svar med «Du kødder! Du har ikke vunnet hundre tusen, du har vunnet én million». Da ble jeg helt sjokkert, sier den heldige vinneren. 

Sprøtt å se beløpet

– Etterpå gikk jeg og kjøpte den største blomsterbuketten jeg kunne finne, og dro hjem til mannen min. Han ble veldig glad for blomstene, men enda mer fornøyd med at jeg hadde vunnet én million kroner, sier Vibeke. 

Premien har allerede kommet inn på kontoen hennes. Hva pengene skal brukes til er ikke helt bestemt, men Vibeke har allerede noen tanker.

– Det var helt sprøtt å se det enorme beløpet i nettbanken. Nå må vi være litt fornuftige og ikke ta helt av. Kanskje sette noe i fond til pensjonen. Men vi har noen veldig fotballinteressert her i familien, så vi har lyst til å få til en London-tur for å se Tottenham spille, sier hun. 

Robert Flobergseter med flasker i hånda.
Distriktsleder Robert Flobergseter. (Foto: Røde Kors)

Mer humanitært arbeid 

Pantelotteriet har gjennom årene blitt en stor og viktig inntektskilde for Røde Kors.

 – Det er veldig hyggelig å få en pantemillionær her i distriktet, og det er alltid en glede når noen vinner, sier Robert Flobergseter, distriktsleder i Østfold Røde Kors. 

– Dette er utrolig viktige midler for oss lokalt, som gjør at de lokale Røde Kors-lagene kan gjennomføre enda flere aktiviteter. Det betyr at vi kan hjelpe sårbare grupper i alle aldre, styrker hjelpekorpsene og beredskapen og gjennomføre en rekke humanitære tiltak. Så tusen takk til alle dere som støtter oss med panten sin, det betyr utrolig mye. Nå håper jeg enda flere ønsker å trykke på Røde Kors-knappen her i Østfold, sier han. 

God stemning i butikken

På Coop Extra Spydeberg var det stor stemning da de skjønte de hadde fått en vinner. 

– Vi har bare hatt Pantelotteriet her i et halvt år, så det er jo veldig morsomt at noen vinner i vår butikk. Det er sånn man bare leser om, og tenker at det ikke kommer til å skje her. Men så skjer det faktisk, sier nestleder Linda Hauglund hos Coop Extra Spydeberg.