Mann i 40-årene satset 10 kroner i pant og vant en million

En mann som var på bobilferie i Fredrikstad skulle bare på butikken for å kjøpe rundstykker. Samtidig pantet han noen flasker verdt ti kroner.

Som vanlig trykket han på Røde Kors-knappen for å delta i Pantelotteriet. Så kom det en fanfare og ut av maskinen kom det en ekstra lang lapp.

– Jeg måtte lese beløpet mange ganger helt til jeg skjønte hva som faktisk sto der. Da ble jeg helt skjelven, sier mannen i 40-årene.

For på lappen sto det at han hadde vunnet én million kroner. Han hadde ingen anelse hva han skulle gjøre med det, så han gikk til kassen og fikk hjelp. Da begynte han å skjønne at han virkelig hadde blitt millionær.

Den dagen feiret han og samboeren med Fjordlands biffsnadder og alkoholfri øl. Vinneren har allerede noen tanker om hva millionen kan brukes til.

– Det har nesten ikke gått opp for meg at jeg har vunnet. Men jeg har bobil som hobby, så det kan godt tenkes at vi kjøper en større bobil, sier han.

Glade butikkansatte i Fredrikstad
Jorunn Rønning og Eva Britt Andersen på Rema 1000 Stadion gleder seg over en pantemillionær i butikken deres. Foto: Rema 1000

– Veldig moro

For noen dager siden varslet Pantelotteriet at milliongevinstene hadde hopet seg opp, og at det ville komme tre gevinster de nærmeste dagene. Dette var den første av disse tre. Om få dager skal tre personer ha blitt pantemillionær, før et nytt lotteri med 12 nye milliongevinster og mange andre gevinster begynner på nytt.

– Dette var jo veldig moro. Jeg leste akkurat i avisen av det skulle komme tre milliongevinster ganske raskt, men jeg trodde jo aldri at det skulle skje her i butikken vår, sier Jorunn Rønning, nestkommanderende på Rema 1000 Stadion.

Pantelotteriet har gjennom årene blitt en stor inntektskilde for Røde Kors. Hos Fredrikstad Røde Kors gleder de seg over gevinsten.

– Dette var veldig moro å høre. Pantelotteriet har blitt en veldig viktig inntekt for oss. Vi setter utrolig stor pris på alle som støtter oss med pante sin, og må bare virkelig gratulere den heldige vinneren, sier Eilen Dyrdahl, leder for Fredrikstad Røde Kors.

– Midlene vi får fra lotteriet går blant annet til hjelpekorpset, som har akuttberedskap her i området. Vi har også mange nettverksgrupper for mange av de som faller utenfor. Så den panten folk bruker som innsats i lotteriet kommer svært mange til gode, sier Dyrdahl.