Besøksponni som sprer glede Vis bildetekst
Ponnien, som eies av Anne Berit sin datter, Amalie Schei Henriksen (10), gleder veldig mange rundt omkring. (Foto: Privat)

Ponnien Isac sprer stor glede på sykehjemmene

I tillegg til besøkshunder finnes det også nå en besøksponni i Halden Røde Kors. Travponnien Isac (10) og Anne Berit Schei er det nye tilskuddet til besøkstjenesten.

Schei fikk denne ideen på våren i fjor, søkte litt på nettet om besøksdyr og da kom Røde Kors og besøkshunder opp som forslag. Deretter tok hun kontakt med lokalforeningen for å høre om de visste hvordan man skulle gå frem. Daværende omsorgsleder i lokalforeningen ble supergiret og ville gjerne ta en prat om dette. 

– De var på fra dag en og var superpositive. Jeg tror vi hadde et møte sammen etter noen dager eller om det var uker. Det var i hvert fall innen en måned.  

Selv for Schei betyr det mye å kunne glede andre.  

– Med en litt dyster og tung oppvekst selv så betyr det mye for meg å kunne dele slike gleder videre. Det gir meg så innmari mye tilbake igjen og kunne gjøre noe godt for de som står fast. En av mine drømmer og håp har jo allerede blitt oppfylt via Røde Kors og nå de sengeliggende som virkelig ikke kommer noen sted.  

Ser at det betyr mye med besøk 

Blir dere tatt godt imot når dere kommer?  

– Ja, det er helt fantastisk. Hver gang blir det fortalt hva som skal skje og beboerne gleder seg til besøk. Så vi har blitt tatt godt imot av senterlederne, ansatte og spesielt beboerne.   

Ett av besøkene som har brent seg fast var da en beboer ikke hadde smilt eller snakket på nesten to måneder.  

– Plutselig gliste hun fra øre til øre, gråt og lo om hverandre. Skravlet i vei om hester, barndom og hvor hun kom fra når den lille hesten kom bort til fanget hennes. Det kan ikke beskrives hvilken glede det er og hvor mye glede han gir.   

God smitteffekt  

Tiltaket i Halden har også smittet over til andre Røde Kors-foreninger. Blant annet så har Moss Røde Kors nå en liten Shetlandsponni som heter Melvin.  
 
Denne skal etter hvert brukes blant annet på sykehjem, men i første omgang vil den være synlig på utesamlinger hvor eldre kan komme bort og hilse på. Det er også tenkt at denne skal benyttes i sammenheng og i opplegg med barn.