Brannbil og mannskapsbil fra Røde Kors Vis bildetekst
Foto: Thomas Bro Alfredsen

Hjelpekorpset på øvelse med brannvesenet

Når det brant godt i Trømborgfjella for et år siden var Indre Østfold Brann og raskt på og tok Mysen og Omegn Røde Kors inn i «varmen» for å bruke deres tjenester og utstyr.

– Ikke bare ble vi brukt til transport av personell til og fra møtepunkt for innsatssted (Depotpunkt). Vi ble også satt opp med ATV for diverse oppgaver og vi hadde ambulanse stående på "Depotpunkt" for å ivareta en del av HMSen på stedet, forteller Thomas Bro Alfredsen, operativ leder i Mysen og Omegn Røde Kors Hjelpekorps.

LES OGSÅ: Røde Kors-frivillige med imponerende innsats

To personer i arbeid
F.v. Operativ leder Thomas Bro Alfredsen i Mysen og Omegn Røde Kors Hjelpekorps er fornøyd med øvelsen. (Foto: Privat)

Øvelse gjør mester

To helger på rad har hjelpekorpset nå vært en del av øvelsen til brannvesenet hvor temaet var skogbrann.

– Vi hadde en person inne på stasjonen sammen med innsatsleder og to personer nærmere brannstedet med KO-vogn. Der var vår oppgave å utruste ansvarlige for hvert innsatsområde med sporing via nettbrett. De kan se alle oppdateringer fortløpende, og utrykningsleder som satt sammen med oss i KO-vogna hadde full oversikt og kunne planlegge fortløpende innsats via verktøyet vi til daglig bruker når vi er ute på søk og redning. Dette gjør brannvesenet mye mer effektivt i sitt arbeid med bekjempelse av store og mindre skogbranner.