Barn som hygger seg i snøen Vis bildetekst
FEST FOR FRIVILLIGE: Å være frivillig er en fest. − Fordi du vil oppleve ekte glede og takknemmelighet. Det å gjøre noe for andre gir mening og en helt spesiell lykke, sier Lars Petter Støten i Skiptvet Røde Kors. (Alle foto: Privat)

På ski med Skiptvet Røde Kors

Det lille lokallaget i Østfold gjør store ting i slalåmbakken. Så langt i år har de tatt med nærmere 300 barn og unge ut på tur. − Vår jobb er å skape glade barn og unge, sier Lars Petter Støten.

Det koker i skibakken. Barn og unge fra Østfold kjører opp – og ned. Det er gøy å stå slalåm. Helt nederst står et tyvetalls frivillige og gjør i stand mat og drikke. For det trengs mye mat for å holde unge skistjerner i toppform hele dagen.  

Kos i bakken

Forrige lørdag reiste tre smekkfulle busser fra Rakkestad, Spydeberg og Skiptvet Røde Kors til Kongsberg Skisenter for å lage kos i bakken. Det betyr bålpanne, grillmat, snøhuler, aking og kakao med krem. Primus motor det hele, Lars Petter Støten i Skiptvet Røde Kors, er ikke i tvil.

Forhindrer utenforskap

− Vi vil gi barn og unge gode vinteropplevelser i trygge rammer. Vi tror slike turer skaper vennskapsbånd, og forhindrer utenforskap. Mestringsfølelse er også viktig for barn og unge i dag, sier mannen som er topptrent i å organisere turer med mange barn og unge.

To personer som smiler
BARNESMIL: Matheo (t.h.) koser seg i bakken. – De smilene vi får fra barn på tur gjør livet sterkere og mer meningsfullt, sier Lars Petter Støten.

Søker på alt av midler

For å få penger til å gjennomføre alt dette, søker Lars Petter på det som tenkes kan.

− Når jeg har Røde Kors-jakka på, har jeg ingen skrupler med å søke penger. Vi bruker også egne innsamlede midler fra basarer, penger fra Norges Røde Kors - og penger fra Bufdir som er øremerket til å forhindre utenforskap, sier han.

Turen til Kongsberg forrige lørdag ble et spleiselag mellom Rakkestad, Spydeberg og Skiptvet Røde Kors.

Hyggelig dag i bakken
KOS I BAKKEN: Forrige lørdag reiste tre smekkfulle busser fra Rakkestad, Spydeberg og Skiptvet Røde Kors til Kongsberg Skisenter for å lage kos og moro i bakken

Drømmer om egen bil

Med så mange på tur, kan det også skje uhell. I Kongsberg ble det det tur til legevakt og akuttmottak med et kne og en ankel.

− Vi drømmer om en egen mannskapsbil. Foreløpig låner vi bil av andre lokalforeninger. Vi som beredskapsorganisasjon snur oss raskt rundt når noe skjer. På lørdag skjedde det to uhell som vi håndterte godt. Tilbakemeldingene fra foreldrene er også tydelige. De er imponert over at vi reagerer raskt når noe skjer. Vi har også alltid hjelpekorpsere med på alle turer, sier han.

Flink grillsjef
GRILLSJEF: Torill sitter i styret i Skiptvet Røde Kors. I dag har hun full kontroll på grillen. Det går med mye mat når så mange barn og unge er aktive på tur.