VERDT TUREN: Liv, Tuva og Arian er storfornøyde med etter årets landsleir for Røde Kors Ungdom på Haugland i Sogn og Fjordane. Vis bildetekst
VERDT TUREN: Liv, Tuva og Arian er storfornøyde etter årets landsleir for Røde Kors Ungdom på Haugland i Sogn og Fjordane.

24 timer i døgnet

Nye kjærester, kreative kallenavn og knusktørre vitser. På landsleir med Røde Kors Ungdom ble alle døgnets 24 timer tatt i bruk.

- Jeg ble kjent med enormt mange mennesker. Alle ville ha en selfie med meg. Jeg ligner visstnok nemlig veldig på en halvgud fra en populær tegnefilm. Ser du hvem det er, spør Arian Rasapour (17) og ler godt. Sammen med Tuva «Burito» Rabben (21) og Liv Bjørkli (20) har Arian, som ikke overraskende har fått kallenavnet Maui etter den litt selvgode guden i Disneys Vaiana, i dag slått seg ned på caféen Lykke i Skien sentrum for å mimre litt fra sommerens store opplevelse.

Lite søvn

I fem intense junidager har de vært på landsleir med Røde Kors Ungdom på Haugland i Sogn og Fjordane, og for gjengen fra Telemark har opplevelsene stått i kø.

- Det var vel egentlig ingen av oss som sov. Vi brukte 24 timer av døgnet hver eneste dag, sier Arian. I tillegg til mottakelsen som en halvgud, skaffet han seg nye venner fra hele landet og ble inspirert til å gjøre enda mer innsats som frivillig for Røde Kors.

Tuva og Liv har samme erfaring. De delte rom med to andre og startet første kvelden med å prate og fortelle tørre vitser til klokken fire om morgenen.

- Vi «bonda» helt sykt hele gjengen. Det var herlig å møte så utrolig mange forskjellige mennesker fra forskjellig miljøer, sier Tuva, som også kom hjem med ny kjæreste og kallenavnet «Burito» etter måten hun pakker seg selv inn i dyna på.

Vil gjøre en forskjell

Høydepunktet på programmet, som bestod av alt fra konserter til foredrag med kjendiser som Leo Ajkic, var for hennes del en samling med fokus på Norges rolle i verden og hvordan ungdom selv kan bidra til å skape positiv endring.

- Det er inspirerende å se og høre at også vi kan være med på å påvirke. Jeg vil bli mer aktiv i Røde Kors Ungdom, jeg vil delta på Sentral Ungdomskonferanse og jeg vil ut i verden og gjøre en forskjell, sier Tuva.

Også Liv, som er fersk i Røde Kors Ungdom, er klar på at dette gav mersmak.

- Det var gøy, inspirerende og givende å være med. Jeg vil garantert være med og bidra framover og kunne tenke meg å bli mer aktiv i Røde Kors sitt omsorgsarbeid, sier Liv.

Vil du gjøre en forskjell? Neste år inviterer vi lokal ungdom på tur til Makedonia for å å lære mer om Røde Kors sitt arbeid. Les mer og søk om plass her.